Supe de legume

Reteta Supa italieneasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna c

ingrediente

   1/4 kg fasole uscata
   1 morcov
   1 patrunjel
   o ceapa
   o mana fasole verde
   2-3 cartofi
   un sfert de varza
   o conopida
   1 dovlecel
   2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii
   100 gr. de macaroane
   200 gr. branza
   2 linguri ulei
   1-2 catei usturoi
   un varf de cutit de foi de magheran

mod de preparare

Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
Incearca si Supa de salata verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italieneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.