Supe de carne

Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
Sime Ramona 647 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a

ingrediente

   carne de curcan (piept
   pulpe sau tacimuri)
   o ceapa mica
   4-5 buc. morcovi mari si sanatosi
   1 buc. pastirnac
   1 buc. telina mai mica
   optional 1 buc. gulie mica
   2 buc. cartofi
   2 buc. radacina de patrunjel
   1/4 lingurita piper
   1 lingurita sare

mod de preparare

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul.
Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb galuste, la foc domol, pentru a nu se tulbura.
Dupa ce s-a pus in farfurie, se presara deasupra frunze de patrunjel tocat. Iarna, se poate servi cu ridiche neagra.
Incearca si Supa crema de morcov si piept de curcan
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite