Supe de carne

Reteta Supa de potroace

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciuperci

ingrediente

   500 g maruntaie
   150 g morcovi
   100 g napi
   150 g mazare congelata
   100 g conopida
   50 g ciuperci
   50 g telina
   2 cepe rosii mici
   3-4 linguri de ulei
   frunze de patrunjel
   de telina
   piper
   sare
   3 galbenusuri de ou
   (aprox. 1 dl frisca
   Cateva picaturi de zeama de lamaie

mod de preparare

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciupercile curatate si taiate.


Acestea se prajesc impreuna 3-4 minute, apoi se toarne 1,5- litri apa calda (sau daca avem cu zeama de oase).Apoi adaugam cepee intregi curatate, adaugam un buchetel mic de frunze de patrunjel si telina, cateva boabe de piper, sare. Fierbem pe foc mic, iar cand zarzavaturile sunt moi pe jumatate, adaugam si mazarea. Cand totul este moale, inlaturam ceapa si verdeata de patrunjel si telina. Se amesteca bine galbenusurile de ou (se poate adauga si putina frisca) apoi adaugati in cantitati mici atata zeama de pe supa cat sa o incalzeasca, si acest amestec imbogatit se adauga – in timp ce amestecam continu - in supa fierbinte.


La urma adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.





Maruntaiele folosite in supa pot proveni de la pui de gaina, de la alte pasari, sau de la vitel, sau orice carne care fierbe usor.


Reteta de mai sus are si o varianta mai densa, cu prajeala.


In acest caz ceapa si frunzle de patrunjel nu ajung in supa, aceastea se folosesc la prajeala alba, iar mazarea se fierbe separat.


In acest caz ordinea se modifica, astfel, daca s-a inmuiat in urma fierberii, adaugam supa, o fierbem bne, adaugam mazarea, apoi amestecul ou- frisca.
Alte retete





Mazare cu pui


Ciorba de legume
Incearca si Supa din aripioare de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de potroace" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.