8
Piftia( raciturile) este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc, deoarece conține puține calorii și
detalii rețetă—Pentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se
detalii rețetă—Pentru varza calita la capac aveti nevoie de varza, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin,
detalii rețetă—Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata,
detalii rețetă—Capul de porc se spala bine, apoi se opareste si se spala din nou. Se indeparteaza ratul. Limba se fierbe intreaga
detalii rețetă—Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si
detalii rețetă—Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau
detalii rețetă—Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se
detalii rețetă—