fierbere

Gogosari in otet
Conserve in otet

Gogosari in otet

O reteta rapida ,fara conservanti si fara fierbere.

Gogosari in otet
Sirop de casa din fructe de soc
Siropuri

Sirop de casa din fructe de soc

Siropul de casa din fructe de soc este delicios. Siropurile naturale sunt mult mai sanatoase decat fructele din comert....

Sirop de casa din fructe de soc
Paste si pizza

Pizza cu ciuperci si taitei

Pentru pizza cu ciuperci si taitei pastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal...

Pizza cu ciuperci si taitei
Aperitive cu oua

Ochi romanesc cu sos de branza

Pentru ochi romanesc cu sos de branza se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a...

Ochi romanesc cu sos de branza
Mancaruri cu cartofi

Cartofi sote

Cartoful sote este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa...

Cartofi sote
Tarta delicioasa cu mere si crema de vanilie
Prajituri

Tarta delicioasa cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie este o prajitura cu fructe usoara si foarte delicioasa. Laptele impreuna cu zaharul vanilat...

Tarta delicioasa cu mere si crema de vanilie
Fasole verde ardeleneasca cu smantana
Mancaruri cu legume

Fasole verde ardeleneasca cu smantana

Pentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se...

Fasole verde ardeleneasca cu smantana
Mancaruri cu carne

Creier taranesc cu marar

Pentru creier taranesc cu marar creierul se curata, se spala si se tine in apa rece inainte de a fi pregatit. Dupa fierbere,...

Creier taranesc cu marar
Sosuri pentru dulciuri

Sos de ciocolata

Pentru sosul de ciocolata puneti la foc 75 ml lapte cu 150 ml frisca lichida si aduceti la punctul de fierbere.

Sos de ciocolata
Tarta cu ton si rosii
Aperitive cu peste

Tarta cu ton si rosii

Tarta cu ton si rosii este o mancare delicioasa si sanatoasa. Umplutura o faceti cam asa : Puneti pe foc 150 ml lapte si...

Tarta cu ton si rosii
Supe de carne

Supa de vita

Se pune carnea taiata bucatele la fiert in apa cu sare. Dupa o jumatate d eora de fierbere, se dauga legumele curatate si...

Supa de vita
Mancaruri cu legume

Oua cleioase cu spanac

Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...

Oua cleioase cu spanac
Mancaruri cu carne

Ciulama din carne de gaina

Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...

Ciulama din carne de gaina
Mancaruri cu carne

Ciulama cu carne

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...

Ciulama cu carne
Prajituri

Cub de ciocolata

Se pun la fiert 200 ml apa , se adauga zaharul si se lasa 7 minute(de la fierbere). Dupa aceea le luati de pe foc si...

Cub de ciocolata
Budinci

Orez cu lapte si capsuni

Fierbe laptele cu apa si sare. Alege si spala orezul. Adauga zaharul si orezul in laptele in fierbere, amesteca si fierbe sub...

Orez cu lapte si capsuni
Mancaruri cu carne

Pui fiert cu 3 feluri de sos

Se toarna apa intr-o cratita. Se adauga ghimbirul si se fierbe. Se adauga puiul si se la cca 10 minute de la fierbere, la foc...

Pui fiert cu 3 feluri de sos
Mancaruri cu carne

Pui fiert cu 3 feluri de sos

Se toarna apa intr-o cratita. Se adauga ghimbirul si se fierbe. Se adauga puiul si se la cca 10 minute de la fierbere, la foc...

Pui fiert cu 3 feluri de sos
Paste cu nuca
Preparate dulci

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scurg de apa, se clatesc si...

Paste cu nuca
Paste si pizza

Macaroane cu nuci

Se pun macaroanele sa fiarba in apa cu sare, se clatesc cu apa rece dupa jumatate de ora de fierbere, apoi se rastoarna...

Macaroane cu nuci
Salate de legume

Salata de conopida cu maioneza

Conopida curatata de frunze se fierbe in apa sarata. Dupa fierbere se scurge apa si se taie bucatele mici, iar apoi se...

Salata de conopida cu maioneza
Supe de carne

Supa cu carne de vita

Inmuiem carnea in apa rece, astfel nu-si pierde gustul, doar scade cantitatea de sange din carne si astfel nu va face asa...

Supa cu carne de vita
Mancaruri cu legume

Mancare de fasole

Punem la fiert ceafa si fasolea. Dupa fierbere scoatem ceafa si preparam un rantas galben. Turnam in supa, amestecam si...

Mancare de fasole
Inghetate

Inghetata de miere

1.-intr-un bol amesteca galbenusurile cu mierea. 2.-incalzeste laptele intr-o craticioara pana ajunge la punctul de...

Inghetata de miere
Mancaruri cu legume

Piramida de legume cu maioneza

Fierbem legumele, adaugandu-se pe rand, in functie de timpul de fierbere necesar fiecarui sortiment. Odata ce-s fierte, se...

Piramida de legume cu maioneza
Budinci

Budinca in doua culori

In doua boluri separate se pune laptele praf ( in primul bol un pachet in al doilea altul). Se pune apa pe foc pana se...

Budinca in doua culori
Crema ganaj (ganache)
Creme

Crema ganaj (ganache)

Frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pana aproape de fierbere. Se lasa la racit (in frigider). Cand...

Crema ganaj (ganache)
Salate cu carne de vita

Salata de mazare, ridichi si carne de vita

In apa clocotita pune mazarea timp de un minut, scurge mazarea si se pune in apa cu gheata pentru a opri procesul de...

Salata de mazare, ridichi si carne de vita
Salate cu peste

Salata de ton cu celery

Cartoful se fierbe in coaja. Dupa fierbere, se pune intr-un vas cu apa rece. Se curata de coaja si se taie cubulete. Firele...

Salata de ton cu celery
Mancaruri cu legume

Conopida cu maioneza

Conopida se desface in buchetele si se fierbe la foc mediu in apa cu sare. Dupa fierbere se inlatura cozile mai tari, se...

Conopida cu maioneza
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu maioneza

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se inlatura semintele dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se...

Dovlecei cu maioneza
Prajituri

Prajiturele cu nuci

Macinam nucile faramituri. Punem un castron deasupra unei oale cu apa in fierbere mica avind grija sa nu ajunga castronul la...

Prajiturele cu nuci
Spaghetti cu rosii si ciuperci
Paste si pizza

Spaghetti cu rosii si ciuperci

Pentru spaghetti: se pun in apa clocotita (in care in prealabil s-a pus 1 lingurita de sare si putin ulei), se amesteca pana...

Spaghetti cu rosii si ciuperci
Mancaruri cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri. Pastele se fierb...

Paste cu fructe de mare
Torturi

Tort cu fructe de padure si glazura de migdale

Preparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru...

Tort cu fructe de padure si glazura de migdale
Aperitive cu oua

Ochi romanesc cu sos de brinza

Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...

Ochi romanesc cu sos de brinza
Paste si pizza

Pizza cu taitei

Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal de fierbere (cam 3-4 minute). Se...

Pizza cu taitei
Inghetate

Inghetata cu caise

Se spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...

Inghetata cu caise
Mancaruri cu legume

Telina cu smintina si cascaval

Se spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...

Telina cu smintina si cascaval
Mancaruri cu carne

Ciuperci cu carne

Se inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...

Ciuperci cu carne
Mancaruri cu peste

Sufleu de peste cu lapte

Se spala pestele, se curata de pielita si de oase si se taie in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin...

Sufleu de peste cu lapte
Mancaruri cu carne

Sufleu de sunca

Se taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul,...

Sufleu de sunca