pielita

Dulceata din struguri negri
Dulceata

Dulceata din struguri negri

Pentru această dulceaţă am cules de la ţară nişte struguri negri, care nu sunt plăcuţi la mâncat pentru că boabele...

Dulceata din struguri negri
Smoothie din pomelo made by Raw Chef Ligia Pop
Smoothie & Milkshake

Smoothie din pomelo made by Raw Chef Ligia Pop

• la pomelo am folosit in mare parte pulpa, incercand sa elimin pielita amara. Vlastarii proaspeti de floarea-soarelui i-am

Smoothie din pomelo made by Raw Chef Ligia Pop
Energizant cu ananas, portocale, clementine si grapefruit
Sucuri fructe si legume

Energizant cu ananas, portocale, clementine si grapefruit

• curatati ananasul si taiati-l cuburi • taiati coaja portocalelor astfel incat sa desprindeti si pielita alba

Energizant cu ananas, portocale, clementine si grapefruit
Paste si pizza

Taitei cu sunca si sos de rosii

Pentru taitei cu sunca si sos de rosii se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita...

Taitei cu sunca si sos de rosii
Mancaruri cu carne

Pirjoale delicioase din muschi de vita

Pentru pirjoale delicioase din muschi de vita muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate...

Pirjoale delicioase din muschi de vita
Mancaruri cu carne

Pui fripti simpli la cuptor

Pentru pui fripti simpli la cuptor la puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a...

Pui fripti simpli la cuptor
Mancaruri cu carne

Ficat delicios cu sos de ceapa si vin

Pentru ficat delicios cu sos de ceapa si vin se curata de pielita ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o...

Ficat delicios cu sos de ceapa si vin
Mancaruri cu carne

Cotlete delicioase cu sos picant de rosii si vin

Pentru cotlete delicioase cu sos picant de rosii si vin intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp,...

Cotlete delicioase cu sos picant de rosii si vin
Mancaruri cu carne

Creier prajit delicios cu lamaie

Pentru creier prajit delicios cu lamaie creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de...

Creier prajit delicios cu lamaie
Mancaruri cu carne

Salata de creier cu masline

Pentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...

Salata de creier cu masline
Aperitive cu oua

Omleta delicioasa in spirala

Omleta in spirala este un aperitiv cu ou decorativ si delicios. Se curata pielita rosiilor, se taie cubulete. Se pune uleiul...

Omleta delicioasa in spirala
Mancaruri cu carne

Tocana macelareasca

Pentru tocana macelareasca carnea se curata de pielita, se spala, se taie in bucati mici si se sareaza. Ceapa se curata, se...

Tocana macelareasca
Mancaruri cu carne

Telina cu carne de vita

Pentru telina cu carne de vita carnea se spala, se curata de pielita, se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala...

Telina cu carne de vita
Drob din piept de pui
Retete de Pasti

Drob din piept de pui

Drobul din piept de pui este un aperitiv cu carne traditional si delicios. Spalam pieptul de pui si pipotele, iar ficateii se...

Drob din piept de pui
Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere

Pieptul de pui cu ghimbir, lamaie si miere este o mancare de carne delicioasa cu un gust special. Pieptul de pui taiat in...

Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere
Sosuri rosii

Maioneza andaluza

Pentru maioneza andaluza se curata rosiile de pielita si se toaca marunt, apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata...

Maioneza andaluza
Ciuperci simple la gratar
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci simple la gratar

Pentru ciupercile la gratar se spala ciuperci mari, frumoase si se rupe piciorul. Se sterg fara sa se curete de pielita si se...

Ciuperci simple la gratar
Mancaruri cu carne

Mancare de rinichi de porc si vitel

Pentru mancarea de rinichi se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate...

Mancare de rinichi de porc si vitel
Mancaruri cu carne

Ficat de vitel inabusit

Pentru ficatul de vitel ianbusit se curata ficatul de pielita de deasupra. Se impaneaza cu cateva bucatele de slanina. Se...

Ficat de vitel inabusit
Mancaruri cu carne

Limba cu sos de smantana

Pentru limba cu sos de smantana se fierbe limba, se curata de pielita, se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in...

Limba cu sos de smantana
Mancaruri cu carne

Felii de parizer pane

Pentru felii de parizer pane se taie feliile de parizer potrivit de groase si se indeparteaza pielita dimprejur; se dau prin...

Felii de parizer pane
Mancaruri cu carne

Cotlete de berbec la tigaie

Pentru cotletele de berbec la tigaie se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din lungul...

Cotlete de berbec la tigaie
Mancaruri cu carne

Cotlet simplu de berbec la gratar

Pentru cotletele simplu de berbec la gratar se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din...

Cotlet simplu de berbec la gratar
Mancaruri cu carne

Cotlete de vitel pane

Cotletele de vitel pane sunt foarte usor de pregatit. Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la...

Cotlete de vitel pane
Peste delicios la cuptor
Mancaruri cu peste

Peste delicios la cuptor

Pentru pestele la cuptor se intrebuinteaza orice fel de peste fiert, caruia i s-au scos cu atentie oasele si pielita.

Peste delicios la cuptor
Aperitive cu oua

Ochiuri in cuib de parizer

Pentru ochiurile in cuib se taie parizerul in felii. Se incinge untura intr-o tigaie si se asaza feliile de parizer. La...

Ochiuri in cuib de parizer
Aperitive cu legume

Crostini (aperitive) cu tofu si vinete

Se curata vinetele, apoi se taie in cubulete. Rosiile se scufunda in apa fierbinte, apoi se curata de pielita si se taie...

Crostini (aperitive) cu tofu si vinete
Salate de legume

Salata de ardei cu usturoi

Se coc ardeii, apoi se lasa la racit si se curata de pielita si samburi. Se pun intr-un castron si se sareaza, se stropesc cu...

Salata de ardei cu usturoi
Mancaruri cu carne

Muschi de porc impanat

Morcovii se curata, usturoiul se taie jumatati, fileurile de porc se curata de pielita si se gauresc de la un capat la altul...

Muschi de porc impanat
Salate de legume

Salata Mercedes

Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se fierb in apa cu sare, se taie in felii subtiri si se amesteca cu feliie...

Salata Mercedes
Mancaruri cu vanat

Ostropel de iepure

Se pune carnea curatata in prealabil de pielita la marinat in vin rosu, impreuna cu foaia de dafin, piper boabe si usturoi....

Ostropel de iepure
Mancaruri cu carne

Pulpa de miel umpluta cu tocatura

Se curata de pielita si os pulpa de miel. Se sareaza si se umple cu carnea de carnati, amestecata cu sare, piper si verdeata...

Pulpa de miel umpluta cu tocatura
Mancaruri cu carne

Ficat sote

Ficatul se tine timp de o ora in lapte rece, apoi se curata de pielita si se taie felii. Acestea se presara cu piper, se dau...

Ficat sote
Mancaruri cu carne

Rasol de limba cu varza

Limba se fierbe si se curata de pielita groasa, apoi se taie felii. Separat se toaca varza si se pune la calit in ulei, se...

Rasol de limba cu varza
Aperitive cu carne

Limba pane

Limba se spala, apoi se fierbe si se curata de pielita groasa. Se taie felii si se presara deasupra cu sare si piper. Se dau...

Limba pane
Mancaruri cu carne

Creier in sos alb si verdeata

Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa...

Creier in sos alb si verdeata
Friptura de miel
Retete de Pasti

Friptura de miel

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in...

Friptura de miel
Supe de legume

Supa crema de castane

Castanele se pun la oparit in apa fierbinte. Dupa aceea, se scot si se curata de coaja si pielita. Miezul de castane se pun...

Supa crema de castane
Mancaruri cu orez

Sarmale din orez

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se adauga ardeii precum si rosiile maruntite,...

Sarmale din orez
Preparate cu mamaliga

Papara cu mamaliga

Se curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se...

Papara cu mamaliga
Salate cu peste

Salata de icre de stiuca

Icrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in...

Salata de icre de stiuca
Salate de legume

Salata de rosii

Rosiile se inmoaie o secunda in apa calda ca sa poata scoate mai usor pielita. Se taie felii si se aranjeaza in salatiera. Se...

Salata de rosii
Aperitive cu oua

Omleta cu rosii

Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in doua, se preseaza putin ca sa-si piarda din apa si seminte, apoi se...

Omleta cu rosii
Aperitive cu oua

Ochiuri pe ciuperci

Ciupercile se spala bine in multe ape, dar nu se curata de pielita si apoi se taie felioare. Ceapa se toaca marunt si se pune...

Ochiuri pe ciuperci
Aperitive cu peste

Pasta de sardele in sos tomat

Sardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...

Pasta de sardele in sos tomat
Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptor
Paste si pizza

Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptor

Farfalle se pun la fiert conform instructiunilor. Se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se curata de pielita...

Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptor
Mancaruri cu peste

Sardine umplute, la cuptor

Crestati rosiile si puneti-le in apa clocotita. Curatati-le de pielita, scoateti semintele si tocati marunt. Asezati...

Sardine umplute, la cuptor
Compoturi

Portocale glasate

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...

Portocale glasate
Dulceata

Dulceata de struguri

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se

Dulceata de struguri
Dulceata

Dulceata de prune umplute cu nuci

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...

Dulceata de prune umplute cu nuci
Creme

Jeleu de vin cu lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...

Jeleu de vin cu lamaie