rantas

Ciolan afumat cu fasole
Mancaruri cu carne

Ciolan afumat cu fasole

Ciolanul porcului taiat in iarna s-a afumat, asa ca pregatirea retetei de ciolan cu fasole este obligatorie. O zama groasa cu...

Ciolan afumat cu fasole
Sufleuri

Sufleu de branza numai cu albus

Pentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...

Sufleu de branza numai cu albus
Mancaruri cu legume

Napi cu rantas si smantana

Pentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le...

Napi cu rantas si smantana
Mancaruri cu carne

Anghemaht de pui cu lamaie

Pentru anghemahtul de pui cu lamaie se fierb bucatile de pui la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...

Anghemaht de pui cu lamaie
Mancaruri cu carne

Anghemaht de miel cu lamaie

Pentru anghemaht de miel cu lamaie se fierb bucatile de carne la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...

Anghemaht de miel cu lamaie
Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu rantas

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.

Ardei umpluti cu rantas
Mancaruri cu legume

Gulii gratinate

Guliile curatate si taiate cubulete se fierb in apa sarata (sau la aburi) , se strecoara, apa de fiert se raceste. Se face un...

Gulii gratinate
Supe de legume

Supa de rosii

Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...

Supa de rosii
Sosuri albe

Sos de ciuperci cu smantana

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un...

Sos de ciuperci cu smantana
Sosuri albe

Sos de marar cu smantana

Se face un rantas alb din unt cu faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se adauga smantana, mararul tocat fin, sare si sare...

Sos de marar cu smantana
Mancaruri cu legume

Mancare de fasole

Punem la fiert ceafa si fasolea. Dupa fierbere scoatem ceafa si preparam un rantas galben. Turnam in supa, amestecam si...

Mancare de fasole
Supe de legume

Supa cu rantas

Pregatim un rantas din faina si unt. Cand devine maroniu, adaugam o lingurita de chimion intreg si lasam pana se rumenese...

Supa cu rantas
Supe de legume

Supa-crema de mazare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin....

Supa-crema de mazare
Mancaruri cu legume

Gulii umplute cu carne

Aveti nevoie asa: Pentru rantas: 1 lingura de unt, 1 lingura de faina, 1 varf de lingurita de zahar, 200 ml supa de carne...

Gulii umplute cu carne
Supe de legume

Supa de bere

Se face un rantas slab din faina si unt, care se stinge cu bere, la care se adauga sare, piper, zaharul, scortisoara. Se lasa...

Supa de bere
Mancaruri cu carne

Mancare cu sos alb

Se fierbe carnea de vita cu dafin, piper cateva boabe, 2 morcovi, o telina mica, o lingurita delicat. Se face un rantas din 2...

Mancare cu sos alb
Sosuri condimentate

Sos cu otet

Se pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...

Sos cu otet
Mancaruri cu carne

Risotto cu limba

Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...

Risotto cu limba
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...

Sos frantuzesc
Sosuri albe

Sos de sardele de Lissa

Se face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...

Sos de sardele de Lissa
Mancaruri cu carne

Budinci mici de ficat

Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o...

Budinci mici de ficat
Sosuri rosii

Sos de rosii

Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...

Sos de rosii