untdelemn

Aperitive cu legume

Chiftelute delicioase de cartofi

Pentru chiftelute de cartofi din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se...

Chiftelute delicioase de cartofi
Pasca impletita cu branza dulce
Cozonac

Pasca impletita cu branza dulce

Pasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca aveti nevoie de 1 kg faina,350 g zahar, 500...

Pasca impletita cu branza dulce
Sosuri albe

Sos de ou

Se fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...

Sos de ou
Mancaruri cu varza

Varza acra cu masline

Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...

Varza acra cu masline
Mancaruri cu peste

Crap umplut cu orez

Se curata un crap de 1-2 kg si se sareaza. Se rumenesc in untdelemn 2 cepe taiate marunt cu o jumatate ceasca de orez spalat....

Crap umplut cu orez
Mancaruri cu legume

Rosii umplute cu franzela

Se aleg rosii frumoase, se taie in doua si se scot semintele. Se sareaza si se aseaza intr-o tava unsa cu untdelemn. Deoparte...

Rosii umplute cu franzela
Mancaruri cu vanat

Mancare rece de iepure cu masline

Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...

Mancare rece de iepure cu masline
Mancaruri cu legume

Ghiveci rapid cu sos de gutui si mure

Ceapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete,...

Ghiveci rapid cu sos de gutui si mure
Mancaruri cu carne

Mancare de rata rece, cu masline

Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...

Mancare de rata rece, cu masline
Ciorbe

Ciorba de fasole verde

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge...

Ciorba de fasole verde
Mancaruri cu peste

Pastravi la gratar

Pastravul se curata de solzi, i se scot intestinele, se unge bine cu untdelemn si apoi se frige, intreg sau taiat in bucati,...

Pastravi la gratar
Salate de legume

Salata de legume cu macaroane

Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe...

Salata de legume cu macaroane
Salate de legume

Salata de ridichi negre

Se curata de coaja ridichile si se rad. Se sareaza si se lasa 30 minute. Se storc si se amesteca cu untdelemn si putin otet....

Salata de ridichi negre
Sosuri condimentate

Sos Ravignot rece

Se trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.

Sos Ravignot rece
Mancaruri cu orez

Praz umplut cu orez

Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...

Praz umplut cu orez
Mancaruri cu ciuperci

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci

Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Mancaruri cu carne

Ficat si rinichi de miel

Atit ficatul cit si rinichiul se taie in felii groase de 1 cm, se dau prin faina si se prajesc in unt amestecat cu untdelemn....

Ficat si rinichi de miel
Mancaruri cu carne

Miel cu tarhon

Se taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit...

Miel cu tarhon
Mancaruri cu carne

Creier cu sos

In 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....

Creier cu sos
Mancaruri cu legume

Mancare de linte

Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un...

Mancare de linte
Mancaruri cu carne

Limba in sos de smantana

Se fierbe limba si se taie in bucati de grosimea unui deget. Intr-o cratita se pune untdelemn in care se prajeste ceapa rasa,...

Limba in sos de smantana
Mancaruri cu peste

Peste prajit in aluat de la Bunica

Pestele dezghetat se taie in bucati, se sareaza. Se bate oul spuma, se amesteca cu 2 linguri untdelemn, se sareaza si apoi se...

Peste prajit in aluat de la Bunica
Mancaruri cu carne

Cotlete cu piure de mere

Cotletele se fierb, dupa care se taie in felii. Separat se rumenesc in untdelemn cepele taiate in rondele, se adauga mustarul...

Cotlete cu piure de mere
Ghiveci calugaresc de la Bunica
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de la Bunica

Ghiveciul galugaresc de la Bunica este o mancare de legume delicioasa, de post, un gust desavarsit. Ceapa si morcovul dati pe...

Ghiveci calugaresc de la Bunica
Mancaruri cu legume

Praz cu masline de la Bunica

Prazul se curata si se taie in bucati mari si se inabusa in untdelemn. Se adauga maslinele fara simburi, zeama de lamiie,...

Praz cu masline de la Bunica
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la cuptor cu sos

Cartofii se spala bine se taie bucati si se asaza intr-o tava cu 2-3 linguri de untdelemn. Se dau la cuptor pentru 35 minute....

Cartofi la cuptor cu sos
Mancaruri cu legume

Mancare de castraveti cu gogosari

Castravetii acri, curatati de coaja, se taie in bucati potrivite, se storc de zeama si se calesc in untdelemn cu ceapa,...

Mancare de castraveti cu gogosari
Mancaruri cu legume

Conopida cu ciuperci

Conopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...

Conopida cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Gaina cu sos picant de la Bunica

Gaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa...

Gaina cu sos picant de la Bunica
Mancaruri cu carne

Snitel natur

Se taie carnea in felii, se bat usor cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in...

Snitel natur
Mancaruri cu legume

Rulada cu mazare

Mazarea fiarta se caleste usor in untdelemn. Se fac 6 omlete. Fiecare felie de sunca se unge cu pasta de rosii, peste care se...

Rulada cu mazare
Mancaruri cu legume

Muschi de vaca cu crema de hrean

Muschiul de vaca (curatat de pielita) se taie Juliene, se trage la tigaie in untdelemn. Se adauga suc de rosii, vin, smintina...

Muschi de vaca cu crema de hrean
Mancaruri cu carne

Gaina taraneasca

Se portioneaza gaina, se inabusa in untdelemn cu ceapa o ora, se pune sare si piper si se serveste cu legumele pregatite...

Gaina taraneasca
Prajituri

Prajitura simpla

Galbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...

Prajitura simpla
Mancaruri cu legume

Legume la cuptor

Se taie rondele vinetele, dovleceii, ceapa si ardeii. Vinetele se prajesc in untdelemn, dupa care se aseaza intr-o tava de...

Legume la cuptor
Mancaruri cu peste

Peste cu marar

Pestele curatat si spalat se sareaza si se pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamiie, se da prin faina si se prajeste...

Peste cu marar
Mancaruri cu carne

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci

Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Mancaruri cu carne

Pui cu smantana si taitei de casa

Puiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...

Pui cu smantana si taitei de casa
Paste si pizza

Paste cu sunca

Se fierb pastele in apa cu sare, dupa care se scurg de apa si se calesc in untdelemn incins pina cind se fac aurii. Dovleceii...

Paste cu sunca
Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu sos alb

Cotletele putin batute si presarate cu sare si piper, se pun intr-o cratita cu untdelemn si putina apa si se lasa sa se...

Friptura de porc cu sos alb
Mancaruri cu carne

Friptura de vitel cu legume

Carnea se taie in bucati potrivite, iar oasele se fierb cu o ceapa. Se prajesc usor bucatile de carne in untdelemn, se adauga...

Friptura de vitel cu legume
Mancaruri cu cartofi

Muschi impanat si cartofi pai

Muschiul se gaureste pe lungime cu un cutit ascutit si se umple cu cirnati afumati. Separat se face un sos din untdelemn,...

Muschi impanat si cartofi pai
Mancaruri cu varza

Sarmale in foi de varza

Se toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt si cu orezul usor calite in untdelemn, sare, piper dupa gust si se...

Sarmale in foi de varza
Aperitive cu ciuperci

Conopida cu ciuperci de la Bunica

Conopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...

Conopida cu ciuperci de la Bunica
Salate reci

Salata de varza alba cu mere

Varza alba se taie fidea, merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie solzisori. Toate se...

Salata de varza alba cu mere
Mancaruri cu legume

Mincare de dovlecei

Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi...

Mincare de dovlecei
Aperitive cu legume

Chiftelute cu cartofi

Din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se prajesc in untdelemn.

Chiftelute cu cartofi
Mancaruri cu carne

Ghiveci cu carne

Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.

Ghiveci cu carne
Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Pestele taiat bucati se pune intr-o tava cu untdelemn, ceapa taiata marunt, foi de dafin, verdeata, piper, 2-3 rosii curatate...

Plachie de crap
Supe de legume

Supa de zarzavat simpla

Se curata legumele, se spala, se taie in lungime si se pun sa fiarba in apa cu sare si untdelemn pina se inmoaie. Se ia spuma...

Supa de zarzavat simpla
Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci stropit cu vin

Se pun bucatile de pui in untdelemn cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 1/4 ora. Ciupercile taiate felii, impreuna cu...

Pui cu ciuperci stropit cu vin