Retete "aluat dospit"


Placinta alsaciana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, dupa aceea se intinde.

detalii rețetă—

Pasca de Paste

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h:30m 

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde

detalii rețetă—

Aluat pentru minciunele

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Toata lumea stie ce sunt acelea minciunelele, insa nu toti stiu cum se fac. Nimic mai simplu, reteta aceasta este

detalii rețetă—

Aluat simplu de pizza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana

detalii rețetă—

Savarina din aluat dospit

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2

detalii rețetă—

Cornuri din aluat dospit

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul,

detalii rețetă—

Pirosti din aluat dospit

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala

detalii rețetă—

Pizza cu mozzarella

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pizza cu mozzarella este delicioasa. Prima data faceti un aluat pentru blatul de pizza, il lasati la dospit si

detalii rețetă—

Cornulete cu carne

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si

detalii rețetă—

Savarina cu frisca falsa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se

detalii rețetă—

Cornuri cu branza sarata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:9m 

Cu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de

detalii rețetă—

Poale-n brau

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un

detalii rețetă—