Retete "aluaturi"


Cornuri cu unt

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 

Ce pot spune decat ca sunt innebunita dupa cornuri…de tot felul… din aluat cat mai fraged si cat mai

detalii rețetă—

Cornulete fragede

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 1h 

Ideale pentru spiridusii Mosului.

detalii rețetă—

Melcisori cu nuca

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 

Sunt frumosi si gustosi. Pot fi pastrati, bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic si sunt perfecti

detalii rețetă—

Placinta cu mere

portii reteta 24 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
gatire reteta 15m 

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu

detalii rețetă—

Blat pentru tort cu nuca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pentru blat pentru tort cu nuca untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale, unul cate unul, un praf de sare

detalii rețetă—

Strudel delicios cu visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 

Pentru strudelul cu visine se intinde foaia de placinta. Se scot samburii de la 1 kg de visine spalate si se lasa

detalii rețetă—

Covrigei de cozonac (Polonezi)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 

Covrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci,

detalii rețetă—

Cozonac cu mac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 

Pentru cozonacul cu mac se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa

detalii rețetă—

Biscuiti marmorati

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si

detalii rețetă—

Gnocchi Romana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Laptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul

detalii rețetă—

Choux de Bruxelles umplut

complexitate reteta Redusa 

Pentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina

detalii rețetă—

Aluat simplu de pizza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana

detalii rețetă—