Afumatura la untura sau cum ii zicea bunica, la garnita, un fel de putinei din tabla, cred, ca nu-mi amintesc prea bine decat...
Afumatura la unturaDovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va sugeram sa...
Gem de dovlecel cu ghimbirAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraUn delicios aperitiv, sos sau garnitura pentru orice preparat. Merita incercat. Ies în jur de 15 borcane (destul pentru...
Adjika cu dovleceiDude sau agude,mancam cand eram copii acum le prindem aroma in borcane si pentru iarna ,pregataind o delicioasa dulceata...
Dulceata de dudeBuna-i dulceata de cirese, dar greu mai e sa scoti samburii. Mi-au iesit aproape 4 borcane de 400 g, asa ca sa am de pofta....
Dulceata de cireseDulceaţă de căpsuni reţetă. Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant,...
Dulceaţă de căpsuni reţetăPentru concurs retete de primavara. Strugurii fara samburi, pastrati in borcane, aromati, pentru prajiturele, in orice sezon.
Prajitura cu Kis MisTocana de toamna este o mancarica consistenta din punct de vedere nutritiv, care se poate pastra foarte bine in borcane si...
Tocana de toamnaZacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.
Zacusca tocataPentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...
Razatura de lamaie a la MirceaPentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.
Ardei gras la borcanArdeii iuti se spala cu apa rece, apoi se aseaza in borcane mici de 400 g. Se pot servi cu ciorba dar si cu alte mancaruri.
Ardei iuti pentru iarnaZacusca dietettica se pune fierbinte in borcane si se capseaza, apoi se acopera si se lasa timp de 48 de ore.
Zacusca dieteticaZacusca de morcov se pun in borcane, se sterilizeaza timp de treizeci de minute, apoi se tine in paturi pana a doua zi.
Zacusca gustoasa de morcovZacusca de gogosari cu fasole boboloane se pune fierbinte in borcane, le legam bine, apoi le fierbem la Bain-Marie timp de 40...
Zacusca de gogosari cu fasole boboloanePentru zacusca de ardei kapia totul se fierbe timp de 25 de minute, apoi se toarna fierbinte in borcane si se pun la cuptor.
Zacusca de ardei kapiaPentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe...
Sos picant pentru gatitPentru ketchup pentru pizza se toaca toate ingredientele si se fierb timp de trei sferturi de ora din momentul fierberii....
Ketchup pentru pizzaSe spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...
Compot de caiseArdeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...
Ardei copti pentru salataArdeii se spala, li se indeparteaza cotorul si semintele si se pun in borcane mari de 10 litri. Se toarna apa rece si se...
Ardei grasi conservatiGogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari muratiSe fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...
Compot de visine conservatFructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de pruneFructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de pruneFructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,
Compot de fructePunem murele intr-o sita, le spalam cu apa rece si le strecuram. Le stratificam cu zaharul in borcane si le acoperim cu apa....
Compot de murePentru a face varza murata cu gutui intai spalam un borcan de 5 l sau doua borcane de 2,7 l. Inlaturand cocenele si dam pe...
Varza murata cu gutuiToate se fierb pana se inmoaie (nu m-am uitat la ceas). Apoi se pune in borcane. Zeama care a ramas am folosit-o la gogosarii...
Salata de gogosari cu ceapaAm pus toate ingredientele in doua borcane, am pus apa, le-am infiletat. Le-am pus intr-o oala cu apa, se poate si la cuptor...
Peste marinatSe amesteca cele 4 kg de visine + 1,5 kg zahar si 12 aspirine de 500 mg, facute praf. Din aceasta cantitate au iesit 6...
Compot visineBorsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...
Preparare borsArdeii umpluti cu varza sunt niste muraturi delicioase, numai bune iarna. Urmand aceasta reteta am umplut ardei si gogosari...
Ardei umpluti cu varzaCastraveţi bulgăreşti reţetă. Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si...
Castraveţi bulgăreşti reţetăDudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...
Dulceata de dudeSe aleg fire de usturoi mai vanjoase si se introduc in borcane (preferabil de 800g), un fir cu capatana in sus iar altul cu...
Usturoi verde in otetSe pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos...
Gogosari cu miere si otetSe dau toate ingredientele prin masina, se amesteca cu 1/2 kg sare. Se indeasa bine in borcane. Se pune deasupra putin ulei....
Zarzavat pentru ciorbeSe spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la...
Compot de ciresePrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetSe taie marunt si se amesteca ingredientele mai sus enuntate, se calesc 15 min, se adauga otetul, zaharul, sarea. Se pune in...
Gogosari muratiSe aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane,...
Pepeni muratiZacusca cu vinete si usturoi este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati pentru a o pune in borcane oeste iarna.Pentru...
Zacusca cu vinete si usturoiSe spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori...
Delicatese de legume