Eclerele sunt un desert foarte gustos. Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoas si simplu de facut. Le fac...
Eclere cu crema de ananasGougeres sunt de fapt niste gogosele din aluat de ecler dar fara zahar, gogosele care pot fi umplute cu crema de branza si...
Gogosele aperitiv cu crema de branza - GougeresGogoselele grecesti loukoumades sunt absolut delicioase. Micute si pufoase, insiropate, sunt un deliciu grecesc de neratat.
Gogosele grecesti loukoumadesTortul Croque en Bouche este o reteta minunata de tort format din gogosele de ecler umplute cu crema fina de lamaie, "sudate"...
Tort Croque en Bouche cu ciocolataUscățele/Minciunele sunt acele gogosele care se fac din aluatul ramas de la gogosile pufoase. Sunt minunate pentru ca sunt...
Uscățele/MinciuneleGogosele la cuptor seamana la gust cu gogosile clasice prajite in ulei, dar sunt coapte la cuptor. Reteta gogosilor va fi...
Gogosele la cuptorGogosile sunt in general un desert/gustare foarte apreciat de copii, dar nu numai. Pot fi obtinute diferite variatiuni...
Gogosele libaneze cu iaurtGogosele ardelenesti sunt aperitive delicioase cu telemea sau cascaval. Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si...
Gogosele ardelenestiPentru gogosele cu visine se face un aluat din branza, zahar, oul batut, bicarbonat si faina. Se fac mici bilute rotunjind...
Gogosele cu visineBuseurile se pot umple cu diferite creme. Sunt foarte bune si va trebuie ulei, faina, oua.
Buseuri (Gogosele)Gogoselele cu portocale se servesc reci si pudrate cu zahar si sirop de fructe. Sunt delicioase.
Gogosele cu portocalePentru gogoselele cu zmeura aveti nevoie de albusuri batute bezea, galbenusuri batute cu 3 linguri de zahar.
Gogosele cu zmeuraPentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...
Gogosele cu cremaPentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...
Gogosele cu friscaPentru supa cu gogosele de aluat este o mancare gustoasa. Pentru a prepara aceasta reteta aveti nevoie de supa de carne....
Supa cu gogosele de aluatPentru a prepara aceasta reteta de gogosi sunt necesare urmatoarele ingrediente: cafea, oua, amoniac, zahar, ulei, vanilie,...
Gogosele pentru cafeaSe desface drojdia in iaurt, apoi se adauga faina si se lasa la crescut la cald, timp de 30-40 de minute. Se iau din...
Gogosele aperitivAluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....
Gogosi umplute din aluat pripitAlbusurile se bat bine, pana devin spuma tare. Se adauga sare, zeama de lamaie si se mai bat putin. Se introduce in...
Gogosele din albus de ouaOuale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...
Gogosele din aluatSe amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa. Aluatul se pune la crescut, apoi se formeaza gogosele mici, care se prajesc in...
Gogosele pripiteSe pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...
Gogosele fara ouLaptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se...
Gogosele cu cascavalSe pune laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu se prinda....
Gogosele din gris si cascavalSe spala si se pune orezul la fiert in apa pentru cateva minute. Se strecoara si se pune la fiert din nou in lapte cu zahar....
Gogosele de orez cu nucaSe prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...
Gogosele cu cacaoProfiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit...
ProfiterolProfiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si...
Profiterol cu ciocolataCartofii se fierb in coaja, se curata, se paseaza. In apa (20 ml) pusa la fiert, se pune unt si faina, se amesteca pe flacara...
Gogosele de cartofiSe amesteca toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte) cu laptele, sa rezulte o compozitie moale care curge. Se...
Frittelle (de carnaval) sau gogoseleIntr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se...
Gogosele cu romSe curata dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Se bat ouale cu zaharul si...
Gogosele de dovleceiIntr-un castron, bate cateva minute iaurtul cu oul si un praf de sare. Adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Presara...
Gogosele de iaurtOuale batute se amesteca cu iaurtul si zaharul apoi se adauga bicarbonatul si se pune faina pana se face o coca mai groasa ,...
Gogosele cu iaurtSpeli caisele, le cureti de samburi si le calesti intr-o tigaie uscata pana se inmoaie. Iei apoi caisele de pe foc si le...
Gogosele din caiseCarnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe...
File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofiSe spala carnea se scurge, se condimenteaza si se asaza intr-o tava, cu 100 ml ulei si adaos de supa, care se introduce la...
Friptura de vacuta inabusita cu gogosele de cartofiSe bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se...
Gogosele AebleskiverIn laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati...
Gogosele de cartofi