Retete "lapte"


Budinca de gris

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 

Se fierbe grisul in lapte si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu galbenusul frecat cu zaharul, albusul

detalii rețetă—

Orez cu lapte si dulceata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 

Orezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamiie se pun sa fiarba in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba

detalii rețetă—

Inghetata de visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 

Visinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se

detalii rețetă—

Piure de spanac cu lapte

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 

Se curata spanacul, se spala in multe ape reci, apoi se fierbe 10-15 minute in apa clotita cu sare, acoperit. Se

detalii rețetă—

Cozonac trandafir cu vanilie si nuci

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h:15m 

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este

detalii rețetă—

Prajitura cu ulei si fructe

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 

Se bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pina se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina,

detalii rețetă—

Sufleu de peste cu lapte

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Se spala pestele, se curata de pielita si de oase si se taie in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara,

detalii rețetă—

Piure de cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Cartofii, curatati, spalati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Se strivesc cu telul, se

detalii rețetă—

Brinza de vaci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 24m 

Se pune laptele la prins, intr-un vas emailat sau de portelan si se lasa la temperatura camerei pina se incheaga.

detalii rețetă—

Clatite cu sunca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 

Se face un aluat subtire din faina, lapte, oua si un virf de cutit de sare din care se prepara clatite. Clatitele

detalii rețetă—

Sos alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 

Se incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte,

detalii rețetă—

Sufleu de sunca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul,

detalii rețetă—