119
Pentru ciupercile in aluat de clatite se aleg ciupercile mijlocii, se rup picioarele, se spala si se usuca bine cu
detalii rețetă—Pentru ciupercile la tava se spala ciuperci mari, frumoase si se rupe piciorul. Se usuca, se asaza intr-o tava
detalii rețetă—Pentru ciupercile cu oua si smantana se curata ciupercile. Se toaca marunt atat ciupercile, cat si ceapa si se
detalii rețetă—Pentru mancarea de ciuperci cu legume se curata ciupercile si se taie bucati. Se taie ceapa felii si se prajeste
detalii rețetă—Pentru chiftelele de zarzavat si branza se fierbe tot zarzavatul si cartofii fara coaja. Se scurg bine de apa, se
detalii rețetă—Pentru snitelul de legume se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara
detalii rețetă—Pentru legumele asortate se pregatesc separat: morcovi, mazare, fasole, cartofi, asa cum s-a aratat la fiecare, si
detalii rețetă—Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel
detalii rețetă—Pentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6-7 foi intregi si cat
detalii rețetă—Pentru varza la cuptor cu branza si smantana se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi
detalii rețetă—Ca si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa
detalii rețetă—Pentru varza acra cu masline si boia de ardei veti avea nevoie de o varza, ulei, maslina si boia de ardei. Daca
detalii rețetă—