Retete "mere"


Budinca de clatite cu brinza de vaci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 

Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de

detalii rețetă—

Aluat cu morcovi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Se obtine un aluat destul de consistent din care se pot face prajituri cu diferite umpluturi, brinza de vaci, mere,

detalii rețetă—

Chisel de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Se pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se

detalii rețetă—

Salata din carne de pasare cu coniac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 

Cartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe

detalii rețetă—

Brinza de vaci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 24m 

Se pune laptele la prins, intr-un vas emailat sau de portelan si se lasa la temperatura camerei pina se incheaga.

detalii rețetă—

Budinca de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 

Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn.

detalii rețetă—

Clatita alpina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 

Cartofii se taie in cuburi si se pun in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba citeva minute. Se adauga merele

detalii rețetă—

Peste cu sos de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 

Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamiie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie

detalii rețetă—

Salata de heringi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie

detalii rețetă—

Jumari dulci indiene

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi.

detalii rețetă—

Sos chinezesc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind

detalii rețetă—

Brinza de vaci de casa

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:13m 

Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade

detalii rețetă—