30
Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale. Acestea se servesc umplute cu crema.
detalii rețetă—Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe
detalii rețetă—Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline
detalii rețetă—Prajiti baconul sau pancetta intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Cand este aproape gata, adaugati
detalii rețetă—Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau la treapta a 9-a la cel pe gaz. Asezonati rosiile si presarati-le cu
detalii rețetă—Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi
detalii rețetă—Prajim in ulei usturoiul si ceapa curatate si taiate marunt, pana devin sticloase. Adaugam vinul, sucul de rosii,
detalii rețetă—Se strecoara apa de pe scoici si se presara cu piper. Se infasoara 1-2 scoici (in functie de marime) in fasiile de
detalii rețetă—Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt pana devin sticlate, iar apoi se adauga ardeii spalati si taiati fasii.
detalii rețetă—Amestecam smantana cu sucul de rosii, zeama scursa de pe o conserva de scoici, putina sare, zahar, piperul boabe si
detalii rețetă—Se spala bine scoicile si se lasa la uscat. Usturoiul se taie feliute, rosiile se curata si se taie bucatele,
detalii rețetă—Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua
detalii rețetă—