Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv
mod de preparare
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecind incontinuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smintini se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pina devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala se taie bucati mici si se amesteca. Peste ele se pun nucile maruntite si stafidele. Se amesteca fructele cu frisca.
In compozitia cu gelatina se pun esentele (dupa gust), precum si coaja de portocala rasa.
Se amesteca cele doua compozitii usor.
Se ia o forma de tort (o cratita adinca) si se tapeteaza cu o punga pe fund si pe pereti. Se pune compozitia in cratita si se pun deasupra pe toata suprafata libera piscoturi insiropate usor (cu grija, sa nu se rupa). Se da la rece cam 1 1/2 ora.
Dupa ce se intareste bine, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza cu grija punga.
Se imbraca tortul in frisca, dupa care se pun de jur imprejur jumatati de piscoturi insiropate. Deasupra se pun bucati de ananas, jumatati de boabe de struguri (se scot simburii foarte usor cu virful unui cutit ), bucati mici de portocala. Pentru un aspect deosebit, se foloseste un cornet pentru a orna cu frisca in care se pune putina cacao.
Se foloseste o paleta speciala atunci cind se iau feliile de tort pentru a nu se rupe si nu se taie felii mari inrtrucit este un desert foarte consistent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat aniversare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe