Tort Diplomat aniversare

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Robea Dana Gabriela 3206 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv

ingrediente

   500 ml frisca
   2 oua
   2 plicuri gelatina (20 gr.)
   100 gr. zahar
   2 plicuri zahar vanilat
   coaja de portocala
   zeama de lamiie pentru insiropat piscoturi
   esenta de rom si de vanilie
   1 cutie compot de ananas
   fructe (struguri
   2 banane
   1 portocala
   stafide
   nuci)
   250 ml frisca pentru ornat
   eventual o lingurita de cacao

mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecind incontinuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smintini se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pina devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala se taie bucati mici si se amesteca. Peste ele se pun nucile maruntite si stafidele. Se amesteca fructele cu frisca.


In compozitia cu gelatina se pun esentele (dupa gust), precum si coaja de portocala rasa.


Se amesteca cele doua compozitii usor.


Se ia o forma de tort (o cratita adinca) si se tapeteaza cu o punga pe fund si pe pereti. Se pune compozitia in cratita si se pun deasupra pe toata suprafata libera piscoturi insiropate usor (cu grija, sa nu se rupa). Se da la rece cam 1 1/2 ora.



Dupa ce se intareste bine, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza cu grija punga.


Se imbraca tortul in frisca, dupa care se pun de jur imprejur jumatati de piscoturi insiropate. Deasupra se pun bucati de ananas, jumatati de boabe de struguri (se scot simburii foarte usor cu virful unui cutit ), bucati mici de portocala. Pentru un aspect deosebit, se foloseste un cornet pentru a orna cu frisca in care se pune putina cacao.
Se foloseste o paleta speciala atunci cind se iau feliile de tort pentru a nu se rupe si nu se taie felii mari inrtrucit este un desert foarte consistent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat aniversare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite