Torturi

Reteta Tort raw cu ciocolata si afine, fara lapte si oua - by Ligia Pop

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 19-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 

ingrediente

2 portii

   miere raw dupa gust
   esenta de vanilie
   esenta de vanilie
   Blat
   migdale 200 g
   carob/ pudra de roscove 100 g
   fulgi de cocos pentru partea de jos
   Crema
   afine proaspete sau congelate 200 g
   zmeura 50 g
   caju raw 50 g
   miere raw dupa gust
   aproximativ 100 g
   apa filtrata 100 ml
   psyllium 100 g
   Glazura
   miere lichida 50 ml
   carob/pudra de roscove 30 g
   esenta de vanilie
   Ornare
   zmeura proaspeta sau congelata
   petale de flori
   glazura de ciocolata

mod de preparare

• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa pana cand se transforma in faina de migdale, apoi adaugati carobul si mierea pana cand devine un „aluat" lipicios si omogen
• intre timp, inainte de a incepe asamblarea, presarati pe platou fulgii de cocos
• pozitionati cercul culinar si neaparat sa aveti fulgi de cocos in interior. Peste ei presati si nivelati compozitia intr-o forma circulara de aproximativ 10/10 sau intr-o forma ceramica patrata, folosind o lingura sau o spatula. Important e ca blatul sa aiba cel putin 1-2 cm inaltime
• toate ingredientele cu exceptia psyllium-ului, se adauga in blenderul performant Oster Versa si se mixeaza pana se transforma intr-o crema fina, dar nu mai mult de 1-5 minute. Altfel compozitia se va infierbanta si nutrientii vor disparea treptat prin incalzire
• la final, inainte de a opri blenderul, adaugati psylliumul si mai mixati cateva secunde pana se incorporeaza. Lasati sa se patrunda vreo 5 minute si sa se umfle psylliumul
• turnati umplutura peste blat si dati la congelator timp de 30 de minute
• pregatiti ingredientele pentru glazura si amestecati-le pana cand tot carobul se incorporeaza
• inainte de servire scoateti tortuletele pentru 5-10 minute la temperatura camerei si ornati cu glazura si decoratiunile alese.
• desertul se poate pastra la frigider intr-o cutie cu sticla cu capac, timp de 1-2 zile.

Savurati cu placere!

Articolul complet aici: https://ligiapop.com/2016/07/14/tort-raw-cu-ciocolata-si-afine-fara-lapte-si-oua/ 
Incearca si Tort cu crema de iaurt si piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort raw cu ciocolata si afine, fara lapte si oua - by Ligia Pop" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.