Cafea neagra turceasca

Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carb

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 feluri de cafea
  • zahar

Mod de preparare

Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carbuni. Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce, se socoteste o lingurita de cafea si o bucatica de zahar de fiecare ceasca.

Se pune apa in ibric, apoi zaharul si cafeaua, de buna calitate, de preferinta 2-3 feluri amestecate. Se lasa sa dea cateva clocote. Se ia caimacul, amestecand usor ca sa nu dea in foc. Se ia caimacul cu lingurita si se pune prin cesti. Cand cafeaua e fiarta se da deoparte, turnand deasupra cateva picaturi de apa rece si se tine asa o clipa, ca sa se limpezeasca. Se toarna in cesti si se serveste fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...