Cafea neagra turceasca

Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carb

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 feluri de cafea
  • zahar

Mod de preparare

Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carbuni. Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce, se socoteste o lingurita de cafea si o bucatica de zahar de fiecare ceasca.

Se pune apa in ibric, apoi zaharul si cafeaua, de buna calitate, de preferinta 2-3 feluri amestecate. Se lasa sa dea cateva clocote. Se ia caimacul, amestecand usor ca sa nu dea in foc. Se ia caimacul cu lingurita si se pune prin cesti. Cand cafeaua e fiarta se da deoparte, turnand deasupra cateva picaturi de apa rece si se tine asa o clipa, ca sa se limpezeasca. Se toarna in cesti si se serveste fierbinte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Minitortulete cu crema de branza si matcha

O combinatie de care m-am indragostit, cremoase, racoroase, fresh, crema de branza, aroma de ceai verde si limeta fac nota...

Minitortulete cu crema de branza si matcha
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca