Supe de legume

Reteta Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h:20m 
simona72 postat de
Postat pe: 15-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am facut cateva provizii in congelator cu ciuperci de padure, am zis sa combin cele doua delicatese.

ingrediente

6 portii

   Supa de pui
   2 bucati radacina de patrunjel cu frunze
   ½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr)
   600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate)
   2 morcovi
   1 ceapa
   3 graunti de usturoi
   1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor)
   200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)

mod de preparare

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.


Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele, aripile si pieptul. Din ce a ramas, am facut o supa clara de pui. In supa strecurata, am pus morcovul, radacina de patrunjel cu tot cu frunze, ceapa si usturoiul. Am pus pe foc si am lasat pana radacinoasele au fost fierte. Am scos cu un cleste patrunjelul si ceapa, restul legumelor le-am lasat in oala. Am adaugat ciupercile care intre timp s-au dezghetat, dovleacul copt si curatat de coaja. Pentru ca dovleacul este deja copt, iar ciupercile au fost oparite in prealabil, nu a necesitat o fierbere indelungata. 15-20 minute au fost suficiente. In acest moment toate ingredientele sunt fierte suficient, deci putem sa trecem mai departe. Peste supa, adaugam 1 lingurita hribi uscati si macinati, apoi cu un mixer vertical, pasam bine toate ingredientele pana obtinem o supa crema fina. Punem oala pe foc, asezonam cu sare dupa gust, adaugam si smantana dulce si lasam sa dea in clocot. Supa este gata si o putem servi dupa preferinta, cu crutoane facute in casa. Sa va fie de bine!!!
Pentru crutoane: aveti nevoie de paine alba veche de una sau doua zile. Puteti sa taiati coaja daca doriti crutoane aspectuoase. Se taie feliile de paine in cuburi, se pun pe o tava cu hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline, putina sare, piper, paprika afumata. Se amesteca, se da tava la cuptor pana cuburile de paine devin crocante…Se pot depozita in cutie de metal cu capac.
Incearca si Ajo blanco (Gazpacho alb)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.