Supa crema de urzici cu leurda

Pot să vă spun că această Supă cremă de urzici cu leurdă, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.Combinația de urzici cu leurdă este delicioasă, iar culoarea te face să visezi la o primăvară frumoasă!

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de urzici cu leurda

Ingrediente

  • 500 g urzici
  • 6-7 frunze de leurdă
  • 1 cartof mediu
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • apă
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități.

Spălăm leurda și o tocăm mărunt.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.

Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm în cuburi.

Punem cartoful și rădăcina de pătrunjel la fiert, în apă cât să fie acoperite și puțină sare.

În alt vas, punem apă la fiert cu puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu.

Când începe să fiarbă, adăugăm urzicile și le opărim bine, apoi le lăsăm la scurs.

Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și leurda.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm urzicile scurse și amestecăm bine totul, până sunt pătrunse și urzicile.

Când avem și urzicile gata și cartoful cu rădăcina de pătrunjel fierte le amestecăm în recipientul blenderului.

Pornim blenderul la viteză mică, pentru început, apoi mărim treptat viteza.

Transformăm rapid ingredientele noastre într-o pastă de un verde primăvăratic.

Mai diluăm gustoasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu zeamă de la urzici, până ajungem la consistența dorită.

Zeama de urzici nu o aruncăm, o bem ca pe ceai că este foarte gustoasă și sănătoasă, chiar dacă este puțin sărată.

Bicarbonatul de sodiu, nu influențează gustul, dar ajută urzicile să-și mențină culoarea verde.

Servim delicioasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu pâine prăjită, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurdă.

Tăiem pâinea în cuburi pe care le prăjim în ulei aromat cu multă leurdă, apoi le dăm la cuptor pentru a se usca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide