Pot să vă spun că această Supă cremă de urzici cu leurdă, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.Combinația de urzici cu leurdă este delicioasă, iar culoarea te face să visezi la o primăvară frumoasă!
Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități.
Spălăm leurda și o tocăm mărunt.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm în cuburi.
Punem cartoful și rădăcina de pătrunjel la fiert, în apă cât să fie acoperite și puțină sare.
În alt vas, punem apă la fiert cu puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu.
Când începe să fiarbă, adăugăm urzicile și le opărim bine, apoi le lăsăm la scurs.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și leurda.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm urzicile scurse și amestecăm bine totul, până sunt pătrunse și urzicile.
Când avem și urzicile gata și cartoful cu rădăcina de pătrunjel fierte le amestecăm în recipientul blenderului.
Pornim blenderul la viteză mică, pentru început, apoi mărim treptat viteza.
Transformăm rapid ingredientele noastre într-o pastă de un verde primăvăratic.
Mai diluăm gustoasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu zeamă de la urzici, până ajungem la consistența dorită.
Zeama de urzici nu o aruncăm, o bem ca pe ceai că este foarte gustoasă și sănătoasă, chiar dacă este puțin sărată.
Bicarbonatul de sodiu, nu influențează gustul, dar ajută urzicile să-și mențină culoarea verde.
Servim delicioasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu pâine prăjită, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurdă.
Tăiem pâinea în cuburi pe care le prăjim în ulei aromat cu multă leurdă, apoi le dăm la cuptor pentru a se usca.
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii