Pot să vă spun că această Supă cremă de urzici cu leurdă, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.Combinația de urzici cu leurdă este delicioasă, iar culoarea te face să visezi la o primăvară frumoasă!
Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități.
Spălăm leurda și o tocăm mărunt.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm în cuburi.
Punem cartoful și rădăcina de pătrunjel la fiert, în apă cât să fie acoperite și puțină sare.
În alt vas, punem apă la fiert cu puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu.
Când începe să fiarbă, adăugăm urzicile și le opărim bine, apoi le lăsăm la scurs.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și leurda.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm urzicile scurse și amestecăm bine totul, până sunt pătrunse și urzicile.
Când avem și urzicile gata și cartoful cu rădăcina de pătrunjel fierte le amestecăm în recipientul blenderului.
Pornim blenderul la viteză mică, pentru început, apoi mărim treptat viteza.
Transformăm rapid ingredientele noastre într-o pastă de un verde primăvăratic.
Mai diluăm gustoasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu zeamă de la urzici, până ajungem la consistența dorită.
Zeama de urzici nu o aruncăm, o bem ca pe ceai că este foarte gustoasă și sănătoasă, chiar dacă este puțin sărată.
Bicarbonatul de sodiu, nu influențează gustul, dar ajută urzicile să-și mențină culoarea verde.
Servim delicioasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu pâine prăjită, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurdă.
Tăiem pâinea în cuburi pe care le prăjim în ulei aromat cu multă leurdă, apoi le dăm la cuptor pentru a se usca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii