Supa crema de urzici cu leurda

Pot să vă spun că această Supă cremă de urzici cu leurdă, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.Combinația de urzici cu leurdă este delicioasă, iar culoarea te face să visezi la o primăvară frumoasă!

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de urzici cu leurda

Ingrediente

  • 500 g urzici
  • 6-7 frunze de leurdă
  • 1 cartof mediu
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • apă
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități.

Spălăm leurda și o tocăm mărunt.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.

Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm în cuburi.

Punem cartoful și rădăcina de pătrunjel la fiert, în apă cât să fie acoperite și puțină sare.

În alt vas, punem apă la fiert cu puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu.

Când începe să fiarbă, adăugăm urzicile și le opărim bine, apoi le lăsăm la scurs.

Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și leurda.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm urzicile scurse și amestecăm bine totul, până sunt pătrunse și urzicile.

Când avem și urzicile gata și cartoful cu rădăcina de pătrunjel fierte le amestecăm în recipientul blenderului.

Pornim blenderul la viteză mică, pentru început, apoi mărim treptat viteza.

Transformăm rapid ingredientele noastre într-o pastă de un verde primăvăratic.

Mai diluăm gustoasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu zeamă de la urzici, până ajungem la consistența dorită.

Zeama de urzici nu o aruncăm, o bem ca pe ceai că este foarte gustoasă și sănătoasă, chiar dacă este puțin sărată.

Bicarbonatul de sodiu, nu influențează gustul, dar ajută urzicile să-și mențină culoarea verde.

Servim delicioasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu pâine prăjită, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurdă.

Tăiem pâinea în cuburi pe care le prăjim în ulei aromat cu multă leurdă, apoi le dăm la cuptor pentru a se usca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Desert prajitura N 11 Oct
Bucataras.RO

Desert prajitura N 11 Oct

E fara cuvinte doar cu amintiri......

Desert prajitura N 11 Oct
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori