Prajitura cu gutui

Prajitura cu gutui este o reteta de prajitura cu crema fina de frisca si branza, cu aroma intesa de gutui. O prajitura cu fructe delicioasa!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gutui

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • crema:
  • 400 g smantana
  • 200 branza proaspata de vaci
  • 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • o gutuie mare
  • coapta
  • 200 g zahar
  • un plic gelatina alimentara
  • decor deasupra:
  • un borcan gem de gutui

Mod de preparare

1. Se prepara pe rand blaturile, fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat. Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si la urma faina. Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor, cate 20 de minute, la foc potrivit. Se desprind de pe hartia pentru copt cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2. Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain mari (nu se fierbe).
Gutuia curatata de coaja se taie in cubulete mici, apoi intr-o craticioara se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar, pana se inmoaie bine. Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.

3. Intr-o tava mai inalta de dimensiunea blaturilor, se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra, se presara cubuletele de gutuie, se vine cu al 2-lea blat deasupra, se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.
Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit (se face ca o peltea) apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider inainte de a o portiona.
Pofta buna!
Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/covoare/495-covor-dungi-bej-cu-dungi-albe-60x160.html


Prajitura cu gutui se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide