Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de lamaie, neparat sa-l incercati!
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos.
Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.
Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine.
Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza putin.
Separat, amesteca praful de copt cu faina si macul.
Pune cate putin peste compozitia de chec si mixeaza la viteza mica, pana incorporezi toata cantitatea de faina.
Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si rastoarna compozitia, niveleaza usor si pune tava in cuptorul incalzit la 170 de grade, pentru 45 de minute.
Scoate-l apoi din cuptor, indeparteaza hartia de copt si lasa-l la racit pe un gratar.
Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtii o crema alba, consistenta
Unge checul cu glazura de lamaie si serveste-l.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii