Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face tarta cu prune? Rețetă rapidă. Rețete cu prune. Reteta de tarta. Tarta de toamna. Tarta cu fructe.
Inca se mai gasesc prune pe piata, asa ca puteti sa profitati si sa preparati o tarta delicioasa.
Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.
Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul. Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina faina .
Intindem aluatul cu mana in tava rotunda (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra jumatatile de prune.
Pregatim apoi aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un alaut sfaramicios. Presaram "firimiturile" peste prune iar apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit 35-40 de minute.
Lasam sa se raceasca putin in tava apoi indepartam marginele tavii si mutam tarta pe un platou.
Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si putem servi.
Puteti inlocui prunele cu orice fructe doriti de exemplu https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/tarta-cu-mere-si-scortisoara
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzEste una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook,...
Desert prajitura Fantezie
Comentarii