Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face tarta cu prune? Rețetă rapidă. Rețete cu prune. Reteta de tarta. Tarta de toamna. Tarta cu fructe.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu prune si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 120 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • 1/2 kg prune
  • Crumble:
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de scortisoara

Mod de preparare

Inca se mai gasesc prune pe piata, asa ca puteti sa profitati si sa preparati o tarta delicioasa.

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.

Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul. Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina faina .

Intindem aluatul cu mana in tava rotunda (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pregatim apoi aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un alaut sfaramicios. Presaram "firimiturile" peste prune iar apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit 35-40 de minute.

Lasam sa se raceasca putin in tava apoi indepartam marginele tavii si mutam tarta pe un platou.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si putem servi.

Puteti inlocui prunele cu orice fructe doriti de exemplu https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/tarta-cu-mere-si-scortisoara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura Fantezie
Bucataras.RO

Desert prajitura Fantezie

Este una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook,...

Desert prajitura Fantezie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide