Termeni si conditiiDefinirea termenilor

Termenii "www.culinar.ro", "Servicii.culinar.ro", reprezinta compania CTRL+ALT+SMILE SRL si serviciile pe care acesta le ofera prin website-ul culinar.ro. Termenul "Utilizator" desemneaza toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza website-ul, indiferent de motiv. Termenii "Regulament", "Acord", "Contract", "Termeni si conditii", "Politica de confidentialitate" sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare. 

Acceptarea termenilor: 

Bine ati venit in culinar.ro. Serviciile pe care CTRL+ALT+SMILE SRL vi le pune la dispozitie fac obiectul urmatorilor termeni si conditii de folosire. CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul de a actualiza periodic acesti termeni, fara ca dvs. sa fiti notificat in prealabil. Puteti vedea ultima varianta de termeni si conditii in aceasta pagina.

Descrierea serviciilor

CTRL+ALT+SMILE SRL pune la dispozitia utilizatorilor un numar mare de resurse compuse din servicii si informatii, care includ, dar nu se limiteaza la: forumuri, servicii de comenzi on-line, servicii de vanzare-cumparare, servicii de mica publicitate, servicii de promovare si contact cu piata, continut editorial original sau preluat. Intelegeti si sunteti de acord ca "Serviciile" pot include spoturi publicitare si ca aceste spoturi publicitare sunt necesare CTRL+ALT+SMILE SRL pentru a va putea pune la dispozitie "Serviciile". De asemenea, intelegeti si sunteti acord cu faptul ca "Serviciile" pot include anumite comunicate de la CTRL+ALT+SMILE SRL, precum anunturi legate de "Servicii", mesaje administrative, si newsletter, si ca acest tip de comunicare este considerat ca facand parte din statutul de membru si puteti opta pentru neprimirea lor, prin accesarea link-ului de dezabonare de la sfarsitul newsletter-ului. Orice noi schimbari care vor imbunatati sau care vor creste "Serviciile" incluzand lansarea de noi proprietati fac subiectul Termenilor si conditiilor de folosire ai "Serviciilor". Intelegeti si acceptati faptul ca serviciile va sunt oferite "asa cum sunt" si ca CTRL+ALT+SMILE SRL nu isi asuma nici o responsabilitate pentru intarzierea, stergerea, nelivrarea lor sau pastrarea setarilor personalizate ale utilizatorilor. Dvs. sunteti responsabil de obtinerea accesului la "Servicii" si intelegeti ca acest acces poate implica alte taxe, inclusiv acele taxe asociate cu afisarea publicitatii. In plus, este responsabilitatea dvs. sa obtineti toate echipamentele necesare pentru a avea acces la "Servicii". 

Obligatii la inregistrare

Referitor la folosirea "Serviciilor", dvs. afirmati pe proprie raspundere ca aveti varsta legala pentru a incheia un contract. De asemenea, sunteti de acord si va obligati sa : (a) furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum sunt cerute in formularul de inregistrare in reteaua de website-uri CTRL+ALT+SMILE SRL si (b) sa mentineti si sa actualizati, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a pastra acuratetea si exacitatea acestora. In cazul in care veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, CTRL+ALT+SMILE SRL are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a website-urilor CTRL+ALT+SMILE SRL.

CTRL+ALT+SMILE SRL - Politica de confidentialitate

Datele de inregistrare si alte informatii despre dumneavoastra fac subiectul Politicii de confidentialitate. Intelegeti ca prin folosirea "Serviciilor" acceptati colectarea si folosirea (asa cum este specificat in Politica de confidentialitate) acestor informatii, acest lucru incluzand si pastrarea si procesarea acestora de catre CTRL+ALT+SMILE SRL si afiliatii ei.

Statutul de membru, parola si securitate

La finalizarea procesului de inregistrare in reteaua de site-uri CTRL+ALT+SMILE SRL, veti primi o parola si un nume de cont. Dumneavoastra sunteti responsabil cu mentinerea confidentialitatii parolei si contului si sunteti singurul responsabil de toate actiunile care se fac in cadrul contului dumneavoastra. Sunteti de acord sa: (a) anuntati imediat CTRL+ALT+SMILE SRL daca parola si contul dumneavoastra au fost folosite de persoane neautorizate sau daca apar alte probleme de securitate si (b) sa va asigurati ca v-ati deconectat de la reteaua CTRL+ALT+SMILE SRL, la sfarsitul fiecarei sesiuni. CTRL+ALT+SMILE SRL nu poate fi si nu este responsabila de nici o pierdere cauzata de neindeplinirea conditiilor de mai sus. 

Comportamentul membrilor

Intelegeti ca dumneavoastra sunteti responsabil pentru toate informatiile, datele, textele, fotografiile, graficele, videoclipurile, mesajele sau orice alte materiale cu titlul de "Continut" pe care le postati prin intermediul "Serviciilor", iar CTRL+ALT+SMILE SRL nu garanteaza acuratetea, integritatea sau calitatea unui astfel de continut. Intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca prin intermediul "Serviciilor" CTRL+ALT+SMILE SRL puteti fi expus la un continut ofensator sau indecent. CTRL+ALT+SMILE SRL nu este responsabila in nici un fel de orice tip de "Continut", inclusiv erorile sau omisiunile din "Continut" sau de pierderile sau vatamarile de orice fel care rezulta din folosirea unei parti sau a intregului "Continut " postat, transmis sau facut public prin intermediul "Serviciilor". 
Sunteti de acord sa nu folositi "Serviciile" pentru:
a) a incarca, transmite, posta sau face public orice "Continut" care nu este conform cu legea, sau care este amenintator, abuziv, hartuitor, defaimator, vulgar, obscen, licentios, care invadeaza intimitatea altor persoane, rasist etc.; 
b) a afecta minorii in orice fel; 
c) a imprumuta personalitatea altcuiva, inclusiv, dar nu limitat la, oficialii CTRL+ALT+SMILE SRL, administratorii forumurilor, editorilor, sau gazdelor. 
d) a manipula identificatorii pentru a deghiza originea oricarui "Continut" transmis prin intermediul "Serviciilor", postat, incarcat, transmis sau facut public daca sub incidenta unui contract de confidentialitate nu aveti dreptul sa-l faceti public (ex. informatii din interior, informatii confidentiale aflate sub incidenta relatiei angajat-angajator, sau acorduri de confidentialitate); 
e) a incarca, posta sau face publice materiale publicitare nesolicitate sau neautorizate, exceptie facandu-se doar in cadrul zonelor special create pentru acestea; 
f) a afecta "Serviciile", serverele sau retelele conectate la "Servicii", sau a nu respecta procedurile, politicile sau regulamentele retelelor conectate la "Servicii"; 
g) a incalca in mod intentionat sau nu, orice lege aplicabila local, national, sau international; 
h) a posta, incarca sau face public orice material care contine virusi sau orice alt cod, fisiere sau programe cu scopul de a intrerupe, distruge sau limita functionalitatile oricarui calculator (hardware sau de software) sau echipamentelor de telecomunicatii; 
g) a colecta sau pastra date personale ale altor persoane care au avut un comportament ce contravine regulilor care fac obiectul paragrafului de mai sus, literele a - g; 
CTRL+ALT+SMILE SRL si reprezentantii ei au dreptul sa stearga orice tip de "Continut" care violeaza termenii si conditiile de folosire, sau care au un caracter licentios. Intelegeti si sunteti de acord ca trebuie sa evaluati si sa suportati toate riscurile ce reies din folosirea "Continutului" aici fiind incluse si acuratetea, utilitatea si gradul de completare al "Continutului". Astfel, intelegeti ca va puteti sau nu baza pe orice tip de "Continut" creat de catre CTRL+ALT+SMILE SRL, postat in reteaua de website-uri CTRL+ALT+SMILE SRL. 
Intelegeti si sunteti de acord ca CTRL+ALT+SMILE SRL sa acceseze si sa comunice datele contului dumneavoastra daca acest lucru este cerut pe cale legala, sau cu convingerea ca acest acces este necesar pentru:

(a) a se conforma unei proceduri legale,

(b) impune termenii si conditiile de utilizare a retelei de website-uri,

(c) pentru a raspunde la sesizari referitoare la continut care violeaza drepturile tertilor,

(d) pentru a raspunde cererilor dumneavoastra legate de servici clienti sau

(e) pentru a proteja drepturile, proprietatea sau securitatea CTRL+ALT+SMILE SRL, a utilizatorilor si publicului sau. 
Intelegeti ca procedura tehnica de transmitere a "Serviciilor" inclusiv a "Continutului" dumneavoastra poate implica:

(a) transmiterea prin mai multe retele, si

(b) schimbari pentru a se conforma la cererile de natura tehnica sau de conectare la aceste retele. 
Intelegeti ca "Serviciile" si software-ul din care sunt compuse "Serviciile" pot include componente de securitate care permit protejarea anumitor materiale digitale, si ca folosirea acelor materiale este reglementata conform regulilor impuse de CTRL+ALT+SMILE SRL sau/si de editorii de continut. Nu incercati sa evitati oricare dintre regulile de utilizare ale "Serviciilor". Orice reproducere, publicare, distribuire pentru publicul larg, expunere neautorizata a materialelor puse la dispozitie prin intermediul "Serviciilor" este strict interzisa. 
Prevederi speciale pentru utilizarea internationala
Prin recunosterea naturii globale a internetului, sunteti de acord sa respectati toate legile locale referitoare la comportament si continut acceptabil si anume sunteti de acord sa respectati toate legile legate de transmiterea de date tehnice exportate din Romania sau din tara de resedinta. 

Continut pus la dispozitia CTRL+ALT+SMILE SRL pentru a fi publicat

CTRL+ALT+SMILE SRL nu are pretentia de a deveni proprietar drepturilor de autor pentru continutul pe care il postati sau il faceti public pe website-urile sale, totusi, pentru acest continut acordati CTRL+ALT+SMILE SRL gratuit drepturi de licenta referitoare la : 
- continutul in format text pe care il puneti la dispozitia CTRL+ALT+SMILE SRL spre publicare sau pe care le publicati dumneavoastra, astfel acordati CTRL+ALT+SMILE SRL drepturi de licenta referitoare la utilizarea, distributia, reproducerea, modificarea, adaptarea, afisarea publica a acestui continut. Acesta licenta este valabila doar pe perioada in care alegeti sa postati astfel de continut pentru a fi inclusi in "Servicii" si se va incheia in momentul in care CTRL+ALT+SMILE SRL sterge acest continut din website-urile sale; 
- fotografiile, graficele, filmele pe care le puneti la dispozitia CTRL+ALT+SMILE SRL spre publicare sau pe care le publicati dumneavoastra, astfel acordati CTRL+ALT+SMILE SRL drepturi de licenta referitoare la utilizarea, distributia, reproducerea, modificarea, adaptarea, afisarea publica a acestui tip de continut. Acesta licenta este valabila doar pe perioada in care alegeti sa postati astfel de continut pentru a fi inclus in "Servicii" si se va incheia in momentul in care CTRL+ALT+SMILE SRL sterge acest continut din website-urile sale; 
Atat pentru tipurile de continut precizate mai sus cat si pentru orice alt tip de continut publicat de dumneavoastra pe website-uri sau pus la dispozitia CTRL+ALT+SMILE SRL pentru a fi publicat, acordati CTRL+ALT+SMILE SRL dreptul de a le folosi, distribui, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce si de a integra astfel de continut in alte lucrari sau in alt format sau mediu cunoscut sau care va fi dezvoltat mai tarziu. 
"Zonele publice" ale "Serviciilor" sunt acele zone ale website-urilor pe care reteaua CTRL+ALT+SMILE SRL le detine in proprietate si care sunt destinate a fi puse la dipozitia publicului larg. Totusi aceste zone nu includ si portiuni ale website-urilor care sunt destinate membrilor.

Vanzarea sau copierea datelor, continutului.

Intelegeti si sunteti de acord sa nu reproduceti, duplicati, copiati, vindeti sau folositi in scopuri comerciale orice informatie sau continut apartinand CTRL+ALT+SMILE SRL. 

Despagubiri

CTRL+ALT+SMILE SRL, impreuna cu partenerii, colaboratorii si angajatii sai, nu vor fi considerati responsabili si nu li se vor solicita nici un fel de despagubiri ce ar putea proveni din postarea sau transmiterea continutului oferit de dvs., din modul in care va conectati, accesati si utilizati Serviciile, din incalcarea Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-urilor CTRL+ALT+SMILE SRL, sau ale drepturilor oricarei persoane care foloseste sau este implicata in functionarea Serviciilor. 

Practici generale legate de servicii - administrative

Intelegeti ca CTRL+ALT+SMILE SRL poate stabili reguli si limitari generale in ceea ce priveste utilizarea Serviciilor si isi rezerva dreptul de a le modifica/actualiza periodic. CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul de a dezactiva conturile inactive pe o perioada prelungita de timp. 
Modificarea serviciilor
CTRL+ALT+SMILE SRL isi rezerva dreptul ca in orice moment, sau periodic, sa modifice sau sa intrerupa, temporar sau partial, Serviciile cu sau fara o notificare prealabila. CTRL+ALT+SMILE SRL nu va fi trasa la raspundere sau considerata responsabila de catre dvs. sau de catre terti pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a Serviciilor. 

Stergerea contului de membru

Intelegeti si sunteti de acord ca CTRL+ALT+SMILE SRL, in anumite circumstante si fara o notificare prealabila, poate inchide contul dvs. si accesul la Servicii. Posibile cauze ale acestei masuri includ, dar nu se limiteaza la: 
(a) brese sau incalcari ale Termenilor si Conditiilor de utilizare sau alte acorduri conexe 
(b) cereri ale autoritatilor sau alte institutii guvernamentale 
(c) cererea dvs. motivata de suspendare a contului 
(d) intreruperea sau modificarea Serviciilor 
(e) probleme tehnice sau de securitate 
(f) perioade prelungite de inactivitate 
(g) implicarea dvs. in actiuni ilegale sau fraude 
si/sau 
(h) neplata taxelor aferente Serviciilor 

Proprietatea intelectuala

Intelegeti si sunteti de acord ca Serviciile si toate aplicatiile necesare pentru functionarea acestora constitutie proprietatea intelectuala a CTRL+ALT+SMILE SRL, care este protejata de legile in vigoare. De asemenea, intelegeti si sunteti de acord ca informatiile ce reies din materialele promotionale sau informatiile transmise de advertiseri prin intermediul Serviciilor sunt protejate prin drepturi de autor, marci inregistrate, patente etc. Daca CTRL+ALT+SMILE SRL sau advertiseri nu dispun altfel, sunteti de acord ca nu aveti dreptul de a modifica, inchiria, imprumuta, vinde, distribui sau crea lucrari similare care deriva din aceste materiale, partial sau pe de-a intregul. 

Garantii

Intelegeti si sunteti de acord ca veti utiliza Serviciile pe propria raspundere. Aceste Servicii va sunt oferite "asa cum sunt" si "asa cum sunt disponibile". CTRL+ALT+SMILE SRL nu garanteaza ca: 
1.serviciile vor indeplini cerintele dvs. 
2.serviciile vor functiona neintrerupt, la timp, in conditii de securitate sau fara erori; 
3.rezultatele obtinute din utilizarea serviciilor vor fi exacte sau fiabile; 
4.calitatea oricarui produs, serviciu, informatie sau alte materiale achizitionate sau obtinute de catre dvs. prin intermediul Serviciilor vor indeplini cerintele dvs. 
5.orice eroare de functionare a website-urilor va fi corectata; 
Orice material descarcat sau obtinut in alt mod prin intermediul Serviciilor va fi accesat pe propria dvs. raspundere si veti fi singurul raspunzator pentru orice paguba provocata sistemului dvs. de operare, sau pierdere de date care poate rezulta din descarcarea unor astfel de materiale. 
Nici o recomandare sau informatie primita de la CTRL+ALT+SMILE SRL, pe cale orala sau in scris, nu va constitui o garantie, daca aceasta nu este specificata astfel in Termenii si Conditiile de utilizare.

Limitarea raspunderii

Intelegeti si sunteti de acord ca CTRL+ALT+SMILE SRL nu va fi trasa la raspundere pentru orice pagube directe, indirecte, incidentale, speciale, care au consecinte, caracteristice, inclusiv, dar nu limitat la pagube provocate de pierderi de profit, bunavointa, date, informatii sau alte pierderi tangibile (chiar daca CTRL+ALT+SMILE SRL a emis adesea avertizari cu referire la aceste pagube), care rezulta din: 
1.utilizarea sau incapacitatea de a utiliza Serviciile; 
2.cheltuieli de achizitionare de bunuri si servicii inlocuitoare care rezulta din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, sau mesaje primite, sau tranzactii efectuate prin intermediul Serviciilor sau din acestea; 
3.accesul neautorizat la sau alterarea transmisiilor de date; 
4.afirmatii sau comportament al unei terte parti fata de Servicii; 
5.orice alte chestiuni care au legatura cu Serviciile; 
Existenta unor terti beneficiari
Sunteti de acord ca, daca nu se dispune altfel in Termenii si Conditiile de utilizare, ca nu vor exista terti beneficiari ai acestui acord.

Notificari

CTRL+ALT+SMILE SRL poate transmite notificari, inclusiv cele referitoare la schimbarile operate asupra acestor Termeni si Conditii, prin e-mail, sau postari de mesaje informative in website-uri. 

Informatii legate de marca

Denumirea CTRL+ALT+SMILE SRL, sigla CTRL+ALT+SMILE SRL si toate denumirile si siglele website-urilor ce fac parte din aceasta retea sunt marci inregistrate ale CTRL+ALT+SMILE SRL. Marcile CTRL+ALT+SMILE SRL nu pot fi afisate sau utilizate sub nici o forma fara acordul expres al CTRL+ALT+SMILE SRL. 
CTRL+ALT+SMILE SRL respecta proprietatea intelectuala a altora si le cere utilizatorilor sai sa faca acelasi lucru. CTRL+ALT+SMILE SRL poate, in anumite circumstante, fara o notificare prealabila, sa dezactiveze si/sau inchida conturile acelor utilizatori care incalca in mod repetat Termenii si Conditiile de utilizare. In cazul in care considerati ca materialele dvs. au fost copiate intr-un mod care incalca drepturile de autor, sau proprietatea intelectuala a fost afectata, va rugam sa ne furnizati urmatoarele informatii: 
1.o semnatura electronica sau fizica a persoanei autorizate sa actioneze in numele proprietarului drepturilor de autor; 
2.o descriere a locatiei materialului copiat pe website; 
3.adresa dvs., numarul de telefon si adresa de email; 
4.o declaratie prin care afirmati cu buna credinta ca sunteti convins ca materialul in cauza nu are autorizatie de publicare de la autorul sau, sau prin lege; 
5.o declaratie, facuta sub sanctiunea de sperjur, ca cele afirmate mai sus sunt informatii exacte si ca sunteti autorul de drept al materialului, sau autorizat de catre acesta sa sustineti cele mentionate mai sus in numele sau; 
Intregul acord.
Termenii si Conditiile constituie intregul acord intre dvs. si CTRL+ALT+SMILE SRL si administreaza utilizarea Serviciilor, precedand orice acorduri incheiate anterior intre dvs. si CTRL+ALT+SMILE SRL cu referire la Servicii. De asemenea, puteti deveni subiect al unor termeni si conditii aditionale care se aplica in cazul in care achizitionati alte servicii sau continut CTRL+ALT+SMILE SRL.

Drept aplicabil. Litigii.

Prin folosirea website-urilor din reteaua CTRL+ALT+SMILE SRL, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Conditiile si Termenii de utilizare de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si societatea CTRL+ALT+SMILE SRL si asociatii/partenerii/afiliatii sai. In cazul unor eventuale conflicte intre CTRL+ALT+SMILE SRL si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare. Termenii si conditiile prezentate respecta reglementarile legislative aflate in vigoare, in particular: 
Legea Nr. 365/2002, privind comertul electronic, publicata in Monitorul Oficial nr. 483 din 5 iulie 2002; 
Legea Nr. 193/2000, privind clauzele abuzive , publicata in Monitorul Oficial Nr. 560/2000; 
Ordonanta Nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 212 din 28 august 1992; 
Ordonanta Nr. 130/2000 (actualizata pana la data de 12 ianuarie 2004) privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, publicata in Monitorul Oficial nr. 57 din 31 ianuarie 2003. 
Derogare/Renuntare si Severitatea Termenilor.
Esecul CTRL+ALT+SMILE SRL de a-si exercita sau aplica drepturile sau stipularile din acest document nu vor constitui o renuntare la aceste drepturi sau termeni si conditii. Daca stipularile acestui document vor fi gasite ca fiind nevalide de catre o autoritate competenta, partile sunt totusi de acord ca trebuie sa se straduiasca sa dea curs intentiilor partilor asa cum este reflectat in articolul respectiv, iar celelalte articole vor ramane in deplina vigoare si efect. 

Limitari.

Sunteti de acord ca orice reclamatie sau cauza a unei actiuni provenind sau cu referire la acest document sau la Servicii trebuie inaintata in interval de (1) an de la aparitia problemei, altfel nu va mai avea efect. 
Titlurile sectiunilor acestui document sunt numai de convenienta si nu au efect legal sau contractual.

Incalcarea Termenilor si Conditiilor de utilizare.

Va rugam sa raportati orice incalcari ale acestor Termeni si Conditii la Serviciul Clienti CTRL+ALT+SMILE SRL.