Tarta cu mere si scortisoara este un desert de iarna minunat ce iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar va avertizez ca se va termina foarte repede.
Preparare aluat pentru tarta:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt.
Taiem excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si intepam aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Preparare umplutura:
Merele spalate se curata de coaja, se taie cuburi,apoi se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara,pana cand scade aproape toata zeama.
Lasam sa se raceasca cateva minute si le adaugam peste aluatul de tarta.
Deasupra intindem cateva fasii de aluat,si dam la cuptor timp de 25- 30 minute,pana devine usor rumena la suprafata .
Tarta cu mere se lasa la rece cateva minute inainte de a fi taiata si servita.
Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar http://simonapatras.blogspot.ro/
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineSupa crema de broccoli cu crutoane este delicioasa, sanatoasa si perfecta in zilele de post.
Supa crema de broccoli cu crutoaneAm incercat aceasta supa crema si a iesit delicioasa, cremoasa si aromata cu iz de menta si usor de usturoi, o reteta pentru...
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verdeAluaturi de casa Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane. A iesit un cozonac foarte bun. Desigur, eu i-am...
Desert cozonaci cu smantana in aluatDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii