Tarta cu mere si scortisoara

Tarta cu mere si scortisoara este un desert de iarna minunat ce iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar va avertizez ca se va termina foarte repede.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • * 225 g faina
  • * 100 g unt
  • * 2linguri de zahar vanilat cu scortisoara
  • * 1 ou
  • * 1 lingura apa rece
  • * 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • * 1 kg mere
  • * 250 g zahar
  • * scortisoara macinata

Mod de preparare

Preparare aluat pentru tarta:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt.
Taiem excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si intepam aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.

Preparare umplutura:
Merele spalate se curata de coaja, se taie cuburi,apoi se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara,pana cand scade aproape toata zeama.
Lasam sa se raceasca cateva minute si le adaugam peste aluatul de tarta.
Deasupra intindem cateva fasii de aluat,si dam la cuptor timp de 25- 30 minute,pana devine usor rumena la suprafata .
Tarta cu mere se lasa la rece cateva minute inainte de a fi taiata si servita.
Pofta buna!


Sursa acestei retete este blogul culinar http://simonapatras.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Cheesecake cu capsuni
5
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Desert tort Diplomat
Bucataras.RO

Desert tort Diplomat

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Constantin si Elena, reteta acestui diplomat este :...

Desert tort Diplomat
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran