Tarta cu pastarnac

Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât de versatil!

Portii
8
Timp pregatire
59 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pastarnac

Ingrediente

  • ½ linguriţă scorţişoară
  • Aluat
  • 200g făină
  • ½ linguriţă nucşoară
  • 200g nuci măcinate
  • 1 ou
  • 200g unt
  • 200g zahăr
  • Umplutură
  • 225g cremă de brânză
  • 175g zahăr
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 păstârnac mare (200g)
  • 1 lingură făină
  • 3 ouă
  • coajă de lămâie
  • Pentru decorat

Mod de preparare

Cum începem? Puneţi la fiert păstârnacul şi, după 20-25 minute, zdrobiţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.

Cerneţi amestecul de făină, scorţişoară şi nucşoară într-un vas. Adăugaţi untul (la temperatura camerei) până când amestecul are o textură fărâmiţată. Amestecaţi nuca măcinată, cele 200g zahăr şi oul şi formaţi o bilă. Introduceţi-o în frigider (acoperită) timp de 30 minute.

Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180 grade. Ungeţi o tavă de tartă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Întindeţi aluatul şi acoperiţi chiar şi marginile tăvii. Introduceţi în frigider cât pregătiţi umplutura.

Amestecaţi crema de brânză, păstârnacul zdrobit şi 175g zahăr. Adăugaţi făina şi scorţişoara, apoi cele 3 ouă şi esenţa de vanilie.

Scoateţi tava din frigider, turnaţi umplutura în ea şi coaceţi timp de 30 minute (veţi observa cum tarta se rumeneşte uşor).

Decoraţi cu coajă de lămâie, tăiaţi-vă o felie şi serviţi-o caldă. Vă promit că va fi una dintre cele mai surprizătoare experienţe culinare cu iz de iarnă pe care le veţi avea vreodată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide