Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât de versatil!
Cum începem? Puneţi la fiert păstârnacul şi, după 20-25 minute, zdrobiţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
Cerneţi amestecul de făină, scorţişoară şi nucşoară într-un vas. Adăugaţi untul (la temperatura camerei) până când amestecul are o textură fărâmiţată. Amestecaţi nuca măcinată, cele 200g zahăr şi oul şi formaţi o bilă. Introduceţi-o în frigider (acoperită) timp de 30 minute.
Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180 grade. Ungeţi o tavă de tartă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Întindeţi aluatul şi acoperiţi chiar şi marginile tăvii. Introduceţi în frigider cât pregătiţi umplutura.
Amestecaţi crema de brânză, păstârnacul zdrobit şi 175g zahăr. Adăugaţi făina şi scorţişoara, apoi cele 3 ouă şi esenţa de vanilie.
Scoateţi tava din frigider, turnaţi umplutura în ea şi coaceţi timp de 30 minute (veţi observa cum tarta se rumeneşte uşor).
Decoraţi cu coajă de lămâie, tăiaţi-vă o felie şi serviţi-o caldă. Vă promit că va fi una dintre cele mai surprizătoare experienţe culinare cu iz de iarnă pe care le veţi avea vreodată.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii