Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât de versatil!
Cum începem? Puneţi la fiert păstârnacul şi, după 20-25 minute, zdrobiţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
Cerneţi amestecul de făină, scorţişoară şi nucşoară într-un vas. Adăugaţi untul (la temperatura camerei) până când amestecul are o textură fărâmiţată. Amestecaţi nuca măcinată, cele 200g zahăr şi oul şi formaţi o bilă. Introduceţi-o în frigider (acoperită) timp de 30 minute.
Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180 grade. Ungeţi o tavă de tartă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Întindeţi aluatul şi acoperiţi chiar şi marginile tăvii. Introduceţi în frigider cât pregătiţi umplutura.
Amestecaţi crema de brânză, păstârnacul zdrobit şi 175g zahăr. Adăugaţi făina şi scorţişoara, apoi cele 3 ouă şi esenţa de vanilie.
Scoateţi tava din frigider, turnaţi umplutura în ea şi coaceţi timp de 30 minute (veţi observa cum tarta se rumeneşte uşor).
Decoraţi cu coajă de lămâie, tăiaţi-vă o felie şi serviţi-o caldă. Vă promit că va fi una dintre cele mai surprizătoare experienţe culinare cu iz de iarnă pe care le veţi avea vreodată.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii