Bunatati de toamna
Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul,sarea,face o adancitura si adaugam esenta de vanilie,untul rece taiat cubulete si 50 ml apa,incepem sa framantam,adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.
Invelim in folie si dam la rece 30 min.Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare,decupam marginile si intepam cu furculita,dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.
Crema-perele le curatam de coaja,le taiem cubulete,intr-o tigaie topim zaharul,avem grija sa nu il ardem,adaugam untul si perele,caramelizam cca 3-5 min,lasam sa se raceasca.
Mixam frisca spuma(din care am oprit 3 linguri pentru decor) adaugam perele si laptele condesat,mixam pana ce se omogenizeaza.
Ungem tarta cu dulceata de zmeura,adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema,decoram dupa plac si portionam.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiDeserturi de vara Retete dietetice
Clatite cu capsuni si ciocolataPrajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare atunci cand eram mica. Desi...
Prajitura CarpatiRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puicoltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei...
Coltunasi cu cireseReteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuni
Comentarii