Tarta cu mousse de pere caramelizate

Bunatati de toamna

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mousse de pere caramelizate

Ingrediente

  • Blat
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50-70 ml apa rece
  • Crema
  • 3 pere potrivite
  • 50 g unt
  • 200 g frisca
  • 100 ml lapte condesare
  • 100 g zahar
  • Decor
  • frisca
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul,sarea,face o adancitura si adaugam esenta de vanilie,untul rece taiat cubulete si 50 ml apa,incepem sa framantam,adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.

Invelim in folie si dam la rece 30 min.Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare,decupam marginile si intepam cu furculita,dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.

Crema-perele le curatam de coaja,le taiem cubulete,intr-o tigaie topim zaharul,avem grija sa nu il ardem,adaugam untul si perele,caramelizam cca 3-5 min,lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma(din care am oprit 3 linguri pentru decor) adaugam perele si laptele condesat,mixam pana ce se omogenizeaza.

Ungem tarta cu dulceata de zmeura,adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema,decoram dupa plac si portionam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide