O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Se spala ciresele, se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte.
Separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul si laptele adaugate alternativ si esenta de vanilie. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor.
Faina alba se amesteca cu praful de copt si se toarna in 2-3 reprize peste spuma, incorporandu-se cu miscari usoare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Se niveleaza si se asaza deasupra ciresele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii
iwantbmw zalizo • 07 Mai 2024, 19:39 https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/prajitura-cu-cirese-2#comments
iwantbmw zalizo • 07 Mai 2024, 19:39 <a href="https://ru.wikipedia.org">wikipedia</a>
Andreea Alina • 25 Octombrie 2025, 20:51 Incercati prajitura cu mere https://retetesimple.com/prajitura-cu-mere/