O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Se spala ciresele, se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte.
Separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul si laptele adaugate alternativ si esenta de vanilie. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor.
Faina alba se amesteca cu praful de copt si se toarna in 2-3 reprize peste spuma, incorporandu-se cu miscari usoare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Se niveleaza si se asaza deasupra ciresele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii
iwantbmw zalizo • 07 Mai 2024, 19:39 https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/prajitura-cu-cirese-2#comments
iwantbmw zalizo • 07 Mai 2024, 19:39 <a href="https://ru.wikipedia.org">wikipedia</a>