Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason nu am gasit, desi am cautat si in hipermarketuri. Ar mai fi de adaugat faptul ca a fost tare anevoioasa uscarea glazurei. Dupa 2 zile in care le-am tinut pe hartia de copt, le-am uscat pana la urma cu feonul :))
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g de faina si se omogenizeaza. Dupa aceea, se pun bicarbonatul de sodiu, oul, galbenusul, untul moale si faina (treptat). Se amesteca si se framanta, formand o bila de aluat elastic si nelipicios. Se formeaza bilute din aluat si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand turtele trec de testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, se prepara glazura. Intr-un castron se bate albusul spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devine ca o bezea. Se adauga apa fierbinte si se amesteca. Turtele calde se pun in castronul cu glazura si se "imbraca" in totalitate cu aceasta, apoi se scot cu o lingura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se usuce. Se pot pastra in cutii metalice pentru ca se mai inmoaie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii