Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și gustoși :) Pofta buna!!
Untul moale si un praf de sare se spumeaza, apoi se adaugă oul. Odată incorporat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, că să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se pune la rece, 15-20 minute.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.
* Eu am folosit brânză de vaci de casă, nu foarte cremoasă, și din acest motiv, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de branză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.
În compoziția de branză, se adaugă zahărul, un ou, coaja de portocală și se omogenizează.
Se dă la rece până se prepară fursecurile.
Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.
Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.
Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.
Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii