Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și gustoși :) Pofta buna!!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulouri fragede cu branza

Ingrediente

  • 1 ou
  •   aluat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr făină de grâu
  • un praf sare
  • 1 vr cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg îndulcitor din ștevie
  • umplutura:
  • 100 gr branză de vaci
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 lgta coajă uscată de portocale
  • 2 lg indulcitor
  • 1 ou
  • decor:
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Untul moale si un praf de sare se spumeaza, apoi se adaugă oul. Odată incorporat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, că să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se pune la rece, 15-20 minute.

Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

* Eu am folosit brânză de vaci de casă, nu foarte cremoasă, și din acest motiv, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de branză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.

În compoziția de branză, se adaugă zahărul, un ou, coaja de portocală și se omogenizează.

Se dă la rece până se prepară fursecurile.

Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.

Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.

Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.

Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.

Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos