Fasole cu ciolan

O mancare tare apreciata in familia noastra, mai ales in anotimpul rece. E tare satioasa si gustoasa alaturi de paine calda si muraturi de sezon! Spor si pofta buna!

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Fasole cu ciolan

Ingrediente

  • fasole albă boabe uscată, cu bobul mare cca. 500 g
  • ciolan afumat  fără os cca. 500 g
  • morcov 2 bucăți
  • țelină cca. 100 g
  • păstârnac 1 bucată mica
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată
  • ceapă galbenă 1 bucată
  • sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris
  • piper macinat proaspat
  • foi de dafin uscate
  • boia de ardei dulce 2 linguri
  • leuștean proaspăt 1 legătură
  • frunze de țelină 2 bucăți
  • pastă de roșii cca. 100 ml

Mod de preparare

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede.

De această dată am testat aparatul CrockPot-ul, adică l-am pus la muncă pe Alin, pentru a fierbe fasolea.

Se conectează la sursa de curent, în vasul aparatului, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, ciolanul tăiat bucățele, legumele curățate și mărunțite, adaugâdu-se cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul HIGH și se lasă la fiert cca. 150 de minute.

Se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la gătit lent 30 min.

Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.

Spor și poftă bună

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta