Burgeri de vita shredded, by Adi Hadean

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
480 minute
Complexitate
medie
Burgeri de vita shredded, by Adi Hadean

Ingrediente

  • Pulpa de vita 1 kg
  • Suc de lamaie – 200 ml
  • Ulei de floareasoarelui – 300 ml
  • Usturoi – ½ capatana
  • Foi de dafin – 45
  • Rozmarin uscat – 2 linguri
  • Sare – 1 lingura
  • Zahar – 1 lingura
  • Boabe de mustar – 1 lingura
  • Ienibahar – 1 lingura
  • Piper negru – 1 lingura

Mod de preparare

• Se curata de pielite si de grasime pulpa de vita, se taie felii de cate 2 cm si se aseaza in caserola pentru marinare rapida;
• Se acopera carnea cu o marinada care consta in 200 ml suc de lamaie, 300 ml ulei de floarea-soarelui si un amestec aromatizant (1/2 capatana de usturoi, 4-5 foi de dafin, 2 linguri de rozmarin uscat si cate 1 lingura de sare, zahar, boabe de mustar, ienibahar, piper negru);
• Se inchide caserola pentru marinare rapida si se strange supapa de vid; se conecteaza caserola prin furtunul de vidare la Food Saver, se muta supapa in pozitia indicata in manual si se porneste aparatul de vidat; Odata incheiata vidarea, se pastreaza caserola in frigider timp de 15 minute;
• Separat se taie grosier 1 baton de telina apio, 1 bucata de praz de 10 cm, 3 catei de usturoi si 6 rosii;
• Se scoate apoi carnea din marinada, se tamponeaza cu servetele si se rumeneste intr-o tigaie;
• Se adauga legumele sotandu-le si pe acestea ;
• Se muta apoi carnea in vasul ceramic al Crock-Pot slow cooker 4.7 L Digital;
• Cand s-au inmuiat legumele din tigaie, se adauga 250 ml rosii pasate, se aduce la punctul de fierbere si se transfera totul in vasul ceramic peste carne;
• Se seteaza temperatura pe „Low'' timp de 8 ore;
• Odata preparata carnea, se scoate pe o farfurie si se desprind fibrele folosind doua furculite, apoi se asezoneaza cu sare si piper;
• Separat se prajesc chiflele, se ung cu sosul ramas in Crock-Pot, se adauga carnea, se garniseste cu ardei si ceapa rosie murata, se adauga un sos facut din smantana, mustar de Dijon si praz proaspat si se savureaza cu placere.
Pentru ardei si ceapa murata:
• Se foloseste aceeasi caserola de marinare rapida;
• Se pregateste pe foc un amestec de 150 ml apa, 150 ml sare, 2 linguri de zahar si 1 de sare, se aduce la temperatura de fierbere si se toarna acest lichid peste legumele din caserola;
• Se videaza prin acelasi procedeu ca marinada facuta mai sus si se lasa 20 minute la temperatura camerei; se obtine o muratura crocanta intr-un timp foarte scurt.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu patlagele vinete si rosii
2
Jumari

Jumari cu patlagele vinete si rosii

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de...

Jumari cu patlagele vinete si rosii
Sos tartar
3
Sosuri reci

Sos tartar

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos tartar
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
4
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Desert muffins cu fructe
Bucataras.RO

Desert muffins cu fructe

Reteta de muffins cu fructe se poate prepara cu orice fructe.

Desert muffins cu fructe
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii