• Se curata de pielite si de grasime pulpa de vita, se taie felii de cate 2 cm si se aseaza in caserola pentru marinare rapida;
• Se acopera carnea cu o marinada care consta in 200 ml suc de lamaie, 300 ml ulei de floarea-soarelui si un amestec aromatizant (1/2 capatana de usturoi, 4-5 foi de dafin, 2 linguri de rozmarin uscat si cate 1 lingura de sare, zahar, boabe de mustar, ienibahar, piper negru);
• Se inchide caserola pentru marinare rapida si se strange supapa de vid; se conecteaza caserola prin furtunul de vidare la Food Saver, se muta supapa in pozitia indicata in manual si se porneste aparatul de vidat; Odata incheiata vidarea, se pastreaza caserola in frigider timp de 15 minute;
• Separat se taie grosier 1 baton de telina apio, 1 bucata de praz de 10 cm, 3 catei de usturoi si 6 rosii;
• Se scoate apoi carnea din marinada, se tamponeaza cu servetele si se rumeneste intr-o tigaie;
• Se adauga legumele sotandu-le si pe acestea ;
• Se muta apoi carnea in vasul ceramic al Crock-Pot slow cooker 4.7 L Digital;
• Cand s-au inmuiat legumele din tigaie, se adauga 250 ml rosii pasate, se aduce la punctul de fierbere si se transfera totul in vasul ceramic peste carne;
• Se seteaza temperatura pe „Low'' timp de 8 ore;
• Odata preparata carnea, se scoate pe o farfurie si se desprind fibrele folosind doua furculite, apoi se asezoneaza cu sare si piper;
• Separat se prajesc chiflele, se ung cu sosul ramas in Crock-Pot, se adauga carnea, se garniseste cu ardei si ceapa rosie murata, se adauga un sos facut din smantana, mustar de Dijon si praz proaspat si se savureaza cu placere.
Pentru ardei si ceapa murata:
• Se foloseste aceeasi caserola de marinare rapida;
• Se pregateste pe foc un amestec de 150 ml apa, 150 ml sare, 2 linguri de zahar si 1 de sare, se aduce la temperatura de fierbere si se toarna acest lichid peste legumele din caserola;
• Se videaza prin acelasi procedeu ca marinada facuta mai sus si se lasa 20 minute la temperatura camerei; se obtine o muratura crocanta intr-un timp foarte scurt.
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUn desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor...
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii