Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

De obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele. Pentru că mi-a plăcut mult cum a ieşit ultima dată la crock pot, am ales să o pregătesc tot aşa. Gătind fasolea la crock-pot, am considerat-o mai sănătoasă, pentru că nu am mai călit legumele, ci le-am adăugat alături de fasole şi carne, fierbându-se toate. Mi s-a părut mult mai gustoasă. În plus, am adăugat carne afumată care e gătită tot la abur, în locul cârnaţilor, pe care ar fi trebuit să-i prăjesc, folosind astfel mai puţine grăsimi.

Portii
8
Timp pregatire
370 minute
Complexitate
redusa
Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 500 g carne afumată
  • 3 linguri pulpă de roşii la cutie
  • 2 linguri bulion (desfăcut în puţină apă)
  • 600 ml apă
  • O linguriţă sare
  • câteva foi de dafin
  • O linguriţă făină (dizolvată în puţină apă)

Mod de preparare

Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte.

A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare (iar ce rămâne din el, îl tai rondele).

Se pun în vasul aparatului crock-pot: uleiul, fasolea scursă, cepele, morcovul și afumătura. Apoi se adaugă sare, după gust, câteva foi de dafin, roşiile, bulionul desfăcut în puţină apă, dar şi un ibric cu apă. Se setează aparatul pe funcţia high, pentru 6 ore (în plus, eu aşez aparatul crock pot pe două plăci de faianţă, pentru că degajă căldură).

Se verifică dacă fasolea este fiartă (ţinând cont însă că de câte ori ridicăm capacul, se pierde căldură şi trebuie prelungit timpul de gătire cu 15 minute) şi se îngroaşă sosul cu puţină făină dizolvată în apă şi pusă prin strecurătoare, se mai completează cu apă sau bulion, dacă mai vreţi, după care se mai lasă măcar o jumătate de oră.

Porţii: 8

Timp de pregătire: 10 min (+ câteva ore necesare hidratării fasolei)

Timp de gătire: aprox 6 ore, pe nivelul high.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mancare-de-fasole-cu-afumatura-la-crock.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Prajitura "Merisor"
Bucataras.RO

Prajitura "Merisor"

Ma gandeam s-o denumesc "Merisor" ca am pus merisoare, asta pentru ca nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare...

Prajitura "Merisor"
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet