sarmale de post

Un deliciu culinar, absolut minunat!

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
sarmale de post

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 lingura Malai
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • 1 morcov
  • 10 g piper macinat
  • 500 g ghebe
  • 300 g orez
  • 10 g tarhon
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala orezul si se pune cateva minute la undit cu apa cat cuprinde,apoi dam prin masina de carne buretii,ceapa si morcovul si le adaugam peste orez,adaugam uleiul, condimente de sarmale,sare dupa gust, pasta de tomate, malaiul, piperul si tarhonul si omogenizam bine compozitia. Pregatim varza murata,este bine ca varza sa fie dezacrita cu cateva zile inainte de a face sarmalute, asa frunzele se vor fragezi si se vor rula mai usor.

Nu am undit ceapa de aceasta data si gustul este deosebit, asa ca sunt delicioase si pentru cei care nu au voie de prajeala si am facut mamaliguta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci