Retete kamis

VIDEOReteta Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 19-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si spune-ne cum ti-a iesit.

ingrediente

4 portii

   Piept de porc fara os – 1
   5 kg
   Patrunjel – 2 legaturi
   Coaja de la o lamaie
   Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
   Rosii uscate Kamis – 1 lingura
   Amestec pentru carne de porc Kamis – 1 lingura
   Vin alb – 200 ml
   Ulei de masline – 40 ml
   Apa – 200 ml
   Sare
   piper – dupa gust
Garnitura de cartofi dulci:
   Cartofi dulci – 5 buc
   Boia de ardei iute – 1 lingurita
   Ulei de masline – 40 ml
   Vin alb demisec – 40 ml

mod de preparare

Se cresteaza soriciul;
Se unge carnea cu putin ulei de masline;
Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;
Se potriveste de sare si piper;
Se baga salvia si patrunjelul in interior;
Se ruleaza bine si se leaga;
Se pune in tava de cuptor si se adauga apa si vinul;
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca o ora;
Se inlatura folia si se creste temperatura la 200 de grade pentru a se rumeni soriciul (acesta trebuie sa fie foarte crocant);
Carnea se scoate, si se taie felii groase dupa ce se inlatura sfoara;
Cartofii se curata si se taie wedges;
Se stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec si se condimenteaza cu amestec de cartofi prajiti si boia iute;
Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 25 min;
Incearca si Musaca cu carne tocata si cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.