Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si spune-ne cum ti-a iesit.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Piept de porc fara os – 1
  • 5 kg
  • Patrunjel – 2 legaturi
  • Coaja de la o lamaie
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingura
  • Amestec pentru carne de porc Kamis – 1 lingura
  • Vin alb – 200 ml
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Apa – 200 ml
  • Sare
  • piper – dupa gust
  • Garnitura de cartofi dulci:
  • Cartofi dulci – 5 buc
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Vin alb demisec – 40 ml

Mod de preparare

Se cresteaza soriciul;

Se unge carnea cu putin ulei de masline;

Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;

Se potriveste de sare si piper;

Se baga salvia si patrunjelul in interior;

Se ruleaza bine si se leaga;

Se pune in tava de cuptor si se adauga apa si vinul;

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca o ora;

Se inlatura folia si se creste temperatura la 200 de grade pentru a se rumeni soriciul (acesta trebuie sa fie foarte crocant);

Carnea se scoate, si se taie felii groase dupa ce se inlatura sfoara;

Cartofii se curata si se taie wedges;

Se stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec si se condimenteaza cu amestec de cartofi prajiti si boia iute;

Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 25 min;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide