Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g inimi si pipote de pui
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 500 g ficatei de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 2 lingurite condimente pentru drob
  • 4 oua
  • + 1 ou pentru pus deasupra

Mod de preparare

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga untul si se pun partile albe de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Se lasa la foc potrivit cateva minute. Se adauga apoi ficateii bine curatati si spalati si bine scursi de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si cimbru uscat. Se lasa sa se gateasca cu capac, amestecand din cand in cand, pentru 10 minute, pana sunt bine facuti. Se scot apoi intr-un castron si se lasa la racit.

Intr-un bol mai mare se pun coditele de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt, ficateii tocati marunt, inimile si pipotele tocate si ele mic. Apoi se pune verdeata tocata fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, 2 lingurite din amestecul de drob si se pun cele patru oua batute bine. Se amesteca bine compozitia si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine in tava compozitia de drob cu ajutorul unei linguri.

Se bate si se toarna deasupra oul ramas.

Se pune drobul la cuptor la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana este rumenit si inchegat bine.

Se lasa drobul sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se pune pe un tocator. Se feliaza cand este racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
2
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
5
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Parteneri
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Bucataras.RO

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

 Astazi va prezint Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte,...

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola