Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pachetele de primavara
  • Carne tocata de porc – 200 g
  • Morcov ras – 400 g
  • Varza alba rasa – 280 g
  • Ceapa – 100 g
  • Sos de soia – 30 ml
  • Sos de peste – 15 ml
  • Oua – 2 buc
  • Vermicelli – 20 g
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ghimbir macinat Kamis – ½ lingurita
  • Foi de orez – 1 pachet
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • Sos sweet chili pentru servit
  • Oua umplute
  • Galbenusuri fierte – 10 buc
  • Crema de branza cu verdeturi – 250 g
  • Maioneza – 2 linguri
  • Mustar Dijon Kamis – 1 lingura
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Avocado – 1 buc
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Sucul de la o ½ lime
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
  • Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
  • Chives – 6-7 fire
  • Crochete de cartofi la cuptor
  • Parmezan ras – 150 g
  • Pesmet – 50 g
  • Patrunjel tocat – ½ legatura
  • Boia iute Kamis – ½ lingurita
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Oregano – 1 lingurita
  • Sare cu plante aromatice – dupa gust
  • Usturoi granulat – 1 lingurita
  • Piper – dupa gust
  • Oua – 5 buc
  • Cartofi 1
  • 5 kg cartofi
  • Bruschete cu avocado si ou posat
  • Avocado – 1 buc
  • Suc de la ½ Lime
  • Sare cu ierburi de Provence Kamis – dupa gust
  • Piper Kamis – dupa gust
  • Coriandru frunze Kamis – 1 lingurita
  • Frunze de patrunjel Kamis – 1 lingurita
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Rosie cuburi (fara miez) – 2 buc
  • Ceapa rosie cuburi – 1 buc
  • Paine prajita – 16 felii
  • Oua de prepelita – 16 buc
  • Otet – 30 ml
  • Mustar dijon Kamis – 1 lingurita

Mod de preparare

Pachetele de primavara

Mod de preparare:

· Se da pe razatoare morcovul;

· Se toaca varza si ceapa julien;

· Se amesteca totul;

· Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);

· Se ruleaza ca pe sarmale;

· Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;

. Se servesc cu sos sweet chili;

Oua umplute

Mod de preparare:

· Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;

· Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;

· Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;

· Taiati-le pe jumatate;

· Puneti galbenusurile in blender;

· Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;

· Blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;

· Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;

Crochete de cartofi la cuptor

Mod de preparare:

· Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;

· Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;

· Taie-i fasii;

· Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;

· Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;

· Serveste cu sos de smantana si menta;

Bruschete cu avocado si ou posat

Mod de preparare:

· Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;

· Blendeaza totul;

· Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;

· Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;

· Pune apa la fiert;

· Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;

· Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;

· Da focul mic si adauga ouale de prepelita;

· Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;

· Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;

· Prajeste rondelele de paine;

· Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;

· Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide