Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide.
Pachetele de primavara
Mod de preparare:
· Se da pe razatoare morcovul;
· Se toaca varza si ceapa julien;
· Se amesteca totul;
· Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);
· Se ruleaza ca pe sarmale;
· Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;
. Se servesc cu sos sweet chili;
Oua umplute
Mod de preparare:
· Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;
· Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;
· Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;
· Taiati-le pe jumatate;
· Puneti galbenusurile in blender;
· Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;
· Blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;
· Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;
Crochete de cartofi la cuptor
Mod de preparare:
· Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;
· Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;
· Taie-i fasii;
· Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;
· Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;
· Serveste cu sos de smantana si menta;
Bruschete cu avocado si ou posat
Mod de preparare:
· Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;
· Blendeaza totul;
· Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;
· Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;
· Pune apa la fiert;
· Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;
· Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;
· Da focul mic si adauga ouale de prepelita;
· Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;
· Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;
· Prajeste rondelele de paine;
· Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;
· Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii