Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pachetele de primavara
  • Carne tocata de porc – 200 g
  • Morcov ras – 400 g
  • Varza alba rasa – 280 g
  • Ceapa – 100 g
  • Sos de soia – 30 ml
  • Sos de peste – 15 ml
  • Oua – 2 buc
  • Vermicelli – 20 g
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ghimbir macinat Kamis – ½ lingurita
  • Foi de orez – 1 pachet
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • Sos sweet chili pentru servit
  • Oua umplute
  • Galbenusuri fierte – 10 buc
  • Crema de branza cu verdeturi – 250 g
  • Maioneza – 2 linguri
  • Mustar Dijon Kamis – 1 lingura
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Avocado – 1 buc
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Sucul de la o ½ lime
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
  • Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
  • Chives – 6-7 fire
  • Crochete de cartofi la cuptor
  • Parmezan ras – 150 g
  • Pesmet – 50 g
  • Patrunjel tocat – ½ legatura
  • Boia iute Kamis – ½ lingurita
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Oregano – 1 lingurita
  • Sare cu plante aromatice – dupa gust
  • Usturoi granulat – 1 lingurita
  • Piper – dupa gust
  • Oua – 5 buc
  • Cartofi 1
  • 5 kg cartofi
  • Bruschete cu avocado si ou posat
  • Avocado – 1 buc
  • Suc de la ½ Lime
  • Sare cu ierburi de Provence Kamis – dupa gust
  • Piper Kamis – dupa gust
  • Coriandru frunze Kamis – 1 lingurita
  • Frunze de patrunjel Kamis – 1 lingurita
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Rosie cuburi (fara miez) – 2 buc
  • Ceapa rosie cuburi – 1 buc
  • Paine prajita – 16 felii
  • Oua de prepelita – 16 buc
  • Otet – 30 ml
  • Mustar dijon Kamis – 1 lingurita

Mod de preparare

Pachetele de primavara

Mod de preparare:

· Se da pe razatoare morcovul;

· Se toaca varza si ceapa julien;

· Se amesteca totul;

· Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);

· Se ruleaza ca pe sarmale;

· Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;

. Se servesc cu sos sweet chili;

Oua umplute

Mod de preparare:

· Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;

· Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;

· Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;

· Taiati-le pe jumatate;

· Puneti galbenusurile in blender;

· Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;

· Blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;

· Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;

Crochete de cartofi la cuptor

Mod de preparare:

· Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;

· Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;

· Taie-i fasii;

· Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;

· Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;

· Serveste cu sos de smantana si menta;

Bruschete cu avocado si ou posat

Mod de preparare:

· Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;

· Blendeaza totul;

· Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;

· Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;

· Pune apa la fiert;

· Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;

· Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;

· Da focul mic si adauga ouale de prepelita;

· Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;

· Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;

· Prajeste rondelele de paine;

· Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;

· Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Lasagna dulce, cu branza si visine
Bucataras.RO

Lasagna dulce, cu branza si visine

Simplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?

Lasagna dulce, cu branza si visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola