Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine.
Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;
Pune sare deasupra si amesteca;
Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;
Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;
Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);
Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;
Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;
Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;
Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;
Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;
Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;
Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;
Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;
Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);
Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;
Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;
Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;
Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;
Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;
Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;
Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii