Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine.
Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;
Pune sare deasupra si amesteca;
Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;
Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;
Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);
Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;
Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;
Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;
Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;
Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;
Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;
Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;
Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;
Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);
Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;
Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;
Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;
Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;
Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;
Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;
Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porc
Comentarii