Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine (A, B, C), dar și de minerale (fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit. ...Si pentru că primăvara nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia. Pofta buna si spor la gatit!!
După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată.
Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt.
Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua.
Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie.
Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii