O reteta usoara de primavara, usoara ca mod de preparat cat si usoara referitor la ingrediente, adica nu pica greu la stomac....
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura.
Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa fierbinte cat sa acopere de 2 degete soia. Ceapa, morcovul cu putin sare le calim intr-o cratita, adaugam spanacul rupt si lasam 5-10 min sa se inmoaie, apoi adaugam soia scursa de apa si lasam pe foc 20 min la foc mic, sa scada zeama lasata de la spanac.Asamblarea tartei: Am folosit o forma de tarta de silicon cu diametrul de 22 cm. Intindem foaia de aluat cu facaletul, nu foarte mult cat sa uniformizam locul unde a fost impaturit aluatul, apoi decupam cu o farfurie mai mare decat forma, un rotund. Ungem forma cu ulei de masline, asezam aluatul si pe peretii formei, turnam umplutura si apoi am format o spirata cu fasii din aluat. Am dat forma la cuptorul preincalzit, pana incepe sa creasca aluatul si devine rumen. Se serveste atat fierbinte cat si rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii