Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla le-am facut prima data, combinand ce ingrediente aveam prin casa. :) Mi-a placut ce a iesit. Pofta buna!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 5 sfecle mici
  • 2 cartofi mari
  • sare
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 mana de baby spanac
  • circa 50 g pesmet
  • Sos vanatoresc:
  • 700 g morcovi
  • 300 g ciuperci
  • 2 legaturi leurda
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 tulpina apio
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml lapte de soia

Mod de preparare

Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade.Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc.

Spalam si curatam legumele.

Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare.

Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.

Calim ceapa in putin ulei, adaugam telina si apio, apoi morcovii, saram si amestecam din cand in cand.

Adaugam ciupercile, asezonam cu piper, aruncam si frunzele de dafin, amestecam, punem leurda tocata, stingem cu putina apa si lasam sa fiarba la foc moderat.

Amestecam amidonul cu mustarul si cu laptele de soia, turnam peste legume, si lasam sa se ingroase amestecand in continuu.

Scoatem frunzele de dafin si blendam putin, pana sosul devine cremos.

Dupa ce s-au racorit cartofii si sfecla coapte,le curatam, le dam pe razatoare si le amestecam cu spanacul si ceapa tocate marunt. Potrivim gustul de sare si amestecam cu pesmet.

Formam chiftelutele si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide