O prajitura delicioasa si aromata! Dulciuri pentru Mos Craciun
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare lingura. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se pune pe un platou si, asa fierbinte, se unge cu crema nutella. In timp ce se raceste blatul, se pregateste crema.
Crema: Mascarpone se mixeaza impreuna cu crema de vanilie. Separat, se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone cu vanilie. Se va obtine o crema pufoasa, aromata. Se unge toata suprafata blatului cu crema, iar deasupra se rade ciocolata amaruie. Se poate portiona ca atare sau, daca preferati o prajitura mai inalta, se taie blatul in doua si se suprapun. In lipsa cremei de vanilie, se poate prepara cu un plic de budinca conform instructiunilor. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii