Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g zahar tos
  • 350 g gem de fructe de padure
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 100 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri fresh de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare rasnita Kamis
  • 1 lingurita scortisoara Kamis
  • ½ lingurita nucsoara kamis
  • 1 buc pastaie de vanilie
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingura ulei
  • rasnita pt prajituri Kamis

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua, scortisoara si nucsoara pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.

Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu cacaua, apa si uleiul si fierbe compozitia cateva minute. La final rasneste condimente pt prajituri kamis.

Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda si decoreaza cu nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide