Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta.
Reteta video o gasesti mai jos.
ingrediente
10 portii
100 g zahar tos
350 g gem de fructe de padure
300 ml apa minerala
150 ml ulei
100 g nuca
50 g cacao
500 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
3 linguri fresh de lamaie
1 lingurita esenta de rom
un praf de sare rasnita Kamis
1 lingurita scortisoara Kamis
½ lingurita nucsoara kamis
1 buc pastaie de vanilie
Glazura:
50 ml apa
50 g zahar
30 g cacao
1 lingura ulei
rasnita pt prajituri Kamis
mod de preparare
Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua, scortisoara si nucsoara pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.
Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.
Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu cacaua, apa si uleiul si fierbe compozitia cateva minute. La final rasneste condimente pt prajituri kamis.
Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda si decoreaza cu nuca macinata.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe