Ca sa faci o ciocolata calda acasa ai nevoie de o ciocolata de calitate, cu un continut mare de cacao. Ingredientele sunt pentru 5 portii si o sa ai nevoie de o craticioara mica, un tocator, un cutit si un castron.
1. Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron.
2. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere toarna-o peste ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. Cand ciocolata este topita adaugam untul putin cate putin. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
3. Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.
4. Pentru o ciocolata calda foloseste 3 linguri ganaj si 150 ml lapte, in cazul in care lasi ganajul la frigider si se intareste, 2 linguri de ganaj sunt de ajuns pentru o cana.
5. Toarna 150 ml de lapte peste ganaj si apoi decoreaza cu bezele moi sau frisca.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii