Compot de pere

George mi-a adus o sacosa plina cu pere din cele mici si mai tari....ce sa fac, ce sa fac cu ele... raspunsul a fost... compot! A iesit un compot tare bun si aromat.

Portii
18
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg pere
  • 2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte
  • 1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte

Mod de preparare

Perele se spala, se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere astfel incat sa nu fie mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum. In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat. Completam cu apa. Capacim. Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus prosoape de bucatarie. Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. Dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele. Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...