Cvas

Se taie piinea felii subtiri si se pune sa se usuce in cuptor. Se fierbe apa in clocot, se adauga zaharul si se toarna peste piinea uscata asezata pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 litri apa
  • 1 kg piine de secara
  • 25 g drojdie de bere
  • 1/2 kg zahar
  • 12 boabe de stafide
  • 12 boabe de orez
  • coaja taiata de la 1/2 lamiie

Mod de preparare

Se taie piinea felii subtiri si se pune sa se usuce in cuptor. Se fierbe apa in clocot, se adauga zaharul si se toarna peste piinea uscata asezata pe fundul unui borcan de 15 litri. Se adauga coaja de lamiie, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 4-5 ore. Se strecoara apoi printr-o sita deasa, intr-un vas incapator, se adauga drojdia muiata in putina apa, se amesteca, se acopera cu un servet si se lasa sa mai stea 4-5 ore, pina cind cvasul incepe sa faca spuma. Se strecoara pentru a doua oara si se toarna in sticle, astfel incit pina la gitul sticlei sa ramina un spatiu gol de doua degete. In fiecare sticla se introduce o boaba de stafida si un bob de orez si se astupa cu un dop fiert, care se leaga in cruce cu o sfoara. Se procedeaza astfel pina se umplu toate sticlele. Se asaza sticlele culcate in pivnita la loc rece. Peste 2-3 zile cvasul este gata. Inainte de a destupa, nu se agita sticla.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...