Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet.
Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racorit apa cat sufera degetul, se pun drojdia muiata cu putina apa si 1/2 lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-a pus in fiecare 2 — 3 stafide. Se inchid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin doua ore la cald, apoi se duc in pivnita. Dupa 2 — 3 zile cvasul este bun de baut.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa