Se indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de le lebenita deoarece se p
Se indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de le lebenita deoarece se poate pregati din ea coaja de lebenita cu zahar).
Mingiutele de lebenita se pun intr-un vas nu foarte adanc. Se amesteca romul (sau esenta de rom diluata in apa) cu sucul de lamaie si in functie de gustul lebenitei se mai adauga si putin zahar tos.
Cu acest amestec se stropesc mingile de lebenita de mai multe ori si se amesteca se intorc incet pentru a nu se sfarma. Vasul in care sunt fructele se inchide ermetic pentru a nu capata un miros de la celelalte alimente si se pastreaza o zi la frigider. Se amesteca din cand in cand pentru ca mingile de lebenita sa absoarba cat mai bine sucul aromat.
Alte bauturi recomandate
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa