Nectar de fructe

Nectarul de fructe este o conserva pentru iarna pe care o puteti consuma ca atare sau o puteti folosi la creme ori prajituri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg fructe (visine
  • nectarine
  • piersici
  • caise)
  • 400g zahar
  • 40ml apa

Mod de preparare

Nectarul de fructe este o conserva pentru iarna pe care o puteti consuma ca atare sau o puteti folosi la creme ori prajituri. Fructele spalate se curata, li se scot samburii si se taie bucati. Puteti folosi nectarine, piersici, caise sau price alte fructe. Se mixeaza cu ajutorul unui blender sau se dau pe masina de tocat pentru a se obtine o pasta. Faceti un sirop din apa si zahar si turnati-l peste pasta de fructe. Se da in clocot cateva minute dupa care se pune in borcane sterilizate.


Nectarul de fructe se serveste ca atare sau diluat cu apa minerala. E foarte bun si in creme sau prajituri.
Pentru realizarea acestei retete e de un real folos un blender Kenwood de la Kitchen shop.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...